*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι που λατρεύουμε το καλοκαίρι. Μπορείτε να κάνετε την προπόνησή σας σε εξωτερικούς χώρους (και να σταματήσετε να ασχολείστε μια ακόμη ώρα με το ελλειπτικό). Αν θέλετε να κάψετε θερμίδες, να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και να διατηρήσετε το μεταβολισμό σας μετά την προπόνηση, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το σώμα σας σε κάθε σας προπόνηση.

Δημιούργησα για εσάς μια δυναμική προπόνηση HIIT park. Η προπόνηση συνδυάζει cardio με ασκήσεις δύναμης για να χτίσετε μύες και να κάψετε λίπος. Κάντε το 2 έως 3 φορές την εβδομάδα για άμεσα αποτελέσματα.

  • 6 ασκήσεις 30″ η κάθε μια στην σειρά χωρίς διάλειμμα (ένας κύκλος)
  • Στο τέλος κάθε κύκλου 1 λεπτό ξεκούραση.
  • 2-3 κύκλους σε κάθε προπόνηση.

1. Ανεβαίνω ένα σκαλί με το δεξί πόδι και κατεβαίνω με το αριστερό 30″ και συνεχίζω με το αριστερό πόδι κατεβαίνοντας με το δεξί για άλλα 30″.

2. Jump squat για 30″.

3. Mountain climbers για 30″.

4. Push ups και εναλλάξ τραβάω γόνατο προς το στήθος για 30″.

5. Πιέσεις τρικέφαλων για 30″.

6. Σανίδα σταθερή 20″ σανίδα, πλαϊνή σταθερή 20″, σανίδα πλαϊνή με πιέσεις κορμού 20″, σανίδα πλαϊνή φέρνοντας το πόδι τεντωμένο εμπρός. Τελειώνω την μια πλευρά και περνάω μετά στην άλλη.

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης

Οι τέσσερις καλύτερες ασκήσεις που βελτιώνουν την ισορροπία

Τρία workout που κάνουν θαύματα στη λίμπιντο

Σούπερ γλουτοί με ένα λάστιχο – Έτσι γίνεται!