To κρίσιμο διάστημα που διανύουμε παραπέμπει σε σκηνικό πολέμου. Έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει ότι έχει σχέση με τον κορωνοϊό (πχ διαγνωστικά τεστ με παραπεμπτικό γιατρού) καλύπτεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες παρέχουν παράλληλα επιδόματα για τους ασφαλισμένους ασθενείς που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία.

Τι γίνεται όμως όταν συμβαίνουν στην κυριολεξία «Γεγονότα Πολέμου», στρατιωτικές συρράξεις, στάσεις , εξεγέρσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις; Τα συμβόλαια υγείας όλων των εταιρειών περιλαμβάνουν όλα αυτά τα γεγονότα στο γενικό κεφάλαιο «εξαιρέσεις». Δηλαδή αν σας συμβεί το οτιδήποτε κάτω από αυτές τις συνθήκες, το συμβόλαιο υγείας σας δε σας καλύπτει.

Το ίδιο ισχύει και για τη στρατιωτική θητεία. Χρήσιμο θα ήταν λοιπόν να ενημερωθούν οι νέοι ασφαλισμένοι αλλά και οι γονείς τους για το τι ισχύει με τα συμβόλαια υγείας σε περίπτωση στρατιωτικής θητείας.

Ο ασφαλισμένος που διατηρεί συμβόλαιο υγείας σε οποιαδήποτε εταιρεία μόλις ενημερωθεί για την υποχρέωση και το χρονικό διάστημα της στρατιωτικής του θητείας οφείλει να ενημερώσει τον ασφαλιστικό του σύμβουλο. Η παροχή της ασφάλισης αναστέλλεται υπό την βάση ότι εκπληρώνει την στρατιωτική του θητεία για λογαριασμό της Πατρίδας/Κράτους, το οποίο είναι υπεύθυνο για την νοσοκομειακή του περίθαλψη μετά από ένα γεγονός που θα φέρει σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα.

Χρειάζεται προσοχή γιατί δεν αναγράφεται σε όλα τα συμβόλαια υγείας ο όρος «Αναστολή Συμβολαίου» παρόλο που ισχύει.

Ειδικότερα , όπως σημειώνουν τα συμβόλαια, δεν παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη και ρητώς εξαιρούνται περιπτώσεις νοσηλείας και οποιαδήποτε έξοδα διενεργούνται ακόμα και στα πλαίσια καλυπτόμενης νοσηλείας που οφείλονται η έχουν σχέση με τις παρακάτω συνθήκες και τις τυχόν επιπλοκές τους:

Πολεμικά γεγονότα, επίδραση πυρηνικής ενέργειας, ακτινοβολία, βιολογικά όπλα, συμμετοχή του ασφαλισμένου σε στρατιωτικά γυμνάσια , σε παράνομες η εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και συμμετοχή σε ταραχές , επανάσταση και κάθε μορφής τρομοκρατική ενέργεια.

Η αναστολή της ισχύος του νοσοκομειακού συμβολαίου προβλέπεται επίσης στη στρατιωτική θητεία , την εθελοντική κατάταξη, την επιστράτευση, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατά την υπηρεσία σε ένοπλες δυνάμεις οποιασδήποτε χώρα η οργανισμού.

Όπως επισημαίνουν τα συμβόλαια όταν παύσουν να ισχύουν όλοι οι παραπάνω λόγοι αναστολής , ο συμβαλλόμενος υποβάλει νέα γραπτή αίτησης επαναφοράς του συμβολαίου το αργότερο σε δύο μήνες.

 

Διαβάστε επίσης:

Έξτρα έξοδα για γιατρούς και νοσηλεία: Πέντε τρόποι να τα αποφύγετε

Επίδομα τοκετού: Πώς θα γίνει υψηλότερο βάσει συμβολαίου

Σκωληκοειδίτιδα: Δυο τρόποι αποζημίωσης από το συμβόλαιο υγείας