Ατυχήματα με πρωταγωνιστές τα παιδιά συμβαίνουν συνεχώς είτε το καλοκαίρι , στις εξορμήσεις είτε και κατά τη σχολική χρονιά που ξεκινάει. Τα ασφαλιστικά προγράμματα σε περίπτωση ατυχήματος παρέχονται με δύο τρόπους. Είτε ως αυτόνομο πρόγραμμα είτε ως πακέτο συνδεδεμένο με το πρόγραμμα υγείας.

Οι γονείς συχνά επιλέγουν να ασφαλίσουν τα παιδιά τους μόνο έναντι ατυχήματος καθώς σε γενικές γραμμές το ασφάλιστρο είναι χαμηλό σε σχέση με τα ασφάλιστρα ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υγείας.

Η αποζημίωση που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες κυμαίνεται από 1.000 έως 4.000 ευρώ.

Τα αυτόνομα προγράμματα που αφορούν μόνο ατυχήματα δεν προϋποθέτουν απαλλαγή. Δηλαδή δε χρειάζεται να πληρώσετε από την τσέπη σας για παράδειγμα τα πρώτα 500-1500 ευρώ των εξόδων νοσηλείας.

Το πακέτο ατυχήματος σε γενικές γραμμές προσφέρει κάλυψη ιατροφαρμακευτικών εξόδων εντός ή εκτός νοσηλευτηρίου, υψηλά κεφάλαια κάλυψης σε περίπτωση απώλειας ζωής ή ανικανότητας και βοήθεια στην καθημερινότητα μετά από σοβαρό περιστατικό. Πολλά προγράμματα καλύπτουν και έξοδα του γονέα κατά τη νοσηλεία του παιδιού.

Ας δούμε ενδεικτικά δύο προγράμματα κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος.

Πρόγραμμα Ασφάλισης «Full Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η νέα Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα έχει απλούς όρους ασφάλισης, ανταγωνιστικό ασφάλιστρο και διάφορες επιλογές ανώτατου ποσού εξόδων για κάθε ατύχημα.

Ειδικότερα, οι επιλογές είναι 1.000€, 2.000€ και 3.000€ για τους ενήλικες και 1.000€ για τους ανήλικους.

Το πρόγραμμα καλύπτει αμοιβές ιατρών, αποκλειστικής νοσοκόμας, έξοδα νοσοκομείου, εξετάσεων, έξοδα αγοράς και τοποθέτησης τεχνητών προσθετικών τμημάτων, διορθωτικών συσκευών και υποβοηθητικών μηχανημάτων, έξοδα αναλώσιμου υλικού, έξοδα αγοράς φαρμάκων, χρήση ασθενοφόρου, έξοδα φυσικοθεραπειών κ.α.

Interamerican

Παρέχει ένα προσιτό πρόγραμμα κάλυψης εξόδων νοσηλείας μόνο από ατύχημα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Καλύπτει τη νοσηλεία στο πλήρες δίκτυο νοσοκομείων έως €20.000, δίκλινο δωμάτιο, χωρίς να χρειαστεί απολύτως καμία δική σας συμμετοχή.

Παρέχει Άμεση Ιατρική Βοήθεια, μεταφορά με ασθενοφόρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενώ καλύπτει και τα έξοδα συνοδού ή αποκλειστικής νοσοκόμας

Ημερήσιο επίδομα νοσηλείας

Κάλυψη συμμετοχής σε διαγνωστικές

Εξετάσεις λόγω ατυχήματος

Ιατρικές επισκέψεις για δεύτερη γνώμη χειρούργου

24ωρη συμβουλευτική γραμμή υγείας «1010»