Oι ασφαλιστικές εταιρίες ήδη διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν τους ασφαλισμένους με παροχές που απορρέουν από το ασφαλιστήριο υγείας τους σε σχέση με τον κορωνοϊό. Με δεδομένο λοιπόν ότι το βάρος της νοσηλείας των ασθενών επωμίζονται τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς, τα συμβόλαια υγείας μπορούν να χορηγούν το επίδομα νοσηλείας, την αμοιβή της αποκλειστικής και άλλα επιδόματα. Επιπλέον μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα που απαιτούνται μετά τη νοσηλεία.

Ας δούμε ποια μπορεί να είναι αυτά τα έξοδα που απαιτούνται όταν πάρουν εξιτήριο οι ασθενείς που νόσησαν όχι μόνο από κορωνοϊό αλλά από οποιαδήποτε ασθένεια.

Μετά τη νοσηλεία θα μπορούσαν να προκύψουν δαπάνες για φάρμακα, φυσικοθεραπείες που χορηγούνται με συνταγή γιατρού, μετεγχειρητική φροντίδα (αλλαγή τραυμάτων, αφαίρεση ραμμάτων, ενέσιμα φάρμακα κ.α.) των οποίων η διενέργεια είναι απαραίτητη για την πορεία της υγείας του ασφαλισμένου μετά την νοσηλεία.

Προσοχή! Δεν έχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες την ίδια πολιτική όσον αφορά στο εύρος του χρονικού διαστήματος που θα σας καλύπτουν πριν και μετά από τη νοσηλεία.

Άλλες σας αποζημιώνουν για τα ιατρικά έξοδα μετά την νοσηλεία όπως ιατρικές πράξεις, διαγνωστικές εξετάσεις, αγορά φαρμάκων, φυσικοθεραπείες για 45 ημέρες μετά τη νοσηλεία άλλες για 60 και άλλες για 90 ημέρες από την έξοδο του ασφαλισμένου από το νοσοκομείο ανάλογα με το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Ορισμένα συμβόλαια υγείας διπλασιάζουν ή αυξάνουν το ποσό για νοσοκομειακές δαπάνες πριν και μετά την νοσηλεία σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών όπως εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, καρκίνο, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α., ενώ ορισμένα άλλα θέτουν ως προϋπόθεση την χρήση του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο για να γνωρίζει τι δικαιούται ο ασφαλισμένος πρέπει να διαβάσει προσεκτικά το κεφάλαιο «Νοσοκομειακές Δαπάνες Πριν και Μετά τη νοσηλεία».

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι top απορίες των ασφαλισμένων την εποχή της πανδημίας

Ασφαλιστήριο Υγείας: Μάθετε πότε συμφέρει η συμμετοχή με ποσοστό στα έξοδα νοσηλείας

Ασφάλιση υγείας ανάλογα με το προφίλ σας: Ποιο είναι το δικό σας