*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Είτε βρίσκεστε σε διακοπές, ταξιδεύετε για δουλειά, είστε σε καραντίνα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, μπορεί να είναι δύσκολο να προσαρμόσετε τη συνήθη προπόνησή σας έξω από το γυμναστήριο ή το σπίτι. Εμείς σας έχουμε την λύση. Μερικές φορές χρειάζεστε απλώς μια γρήγορη προπόνηση χωρίς εξοπλισμό που να κάνει τη δουλειά της, ανεξάρτητα από το που βρίσκεστε. Μια προπόνηση που να λειτουργεί σε ολόκληρο το σώμα σας και να καλύπτει τόσο τη δύναμη όσο και την καρδιά.

Η καλύτερη επιλογή λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μια προπόνηση HIIT. Οι σύντομες προπονήσεις HIIT, όπως αυτή που ακολουθεί, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής αθλητικής αντοχής, να αυξήσουν την δύναμη του πυρήνα να βοηθήσουν στην μείωση του σωματικού βάρους και της απώλειας λίπους με την πάροδο του χρόνου. Τα HIIT workouts είναι σύντομες, έντονες προπονήσεις που σας εναλλάσσουν μεταξύ διαστημάτων συνολικής προσπάθειας με διαστήματα ενεργού ανάκαμψης ή ξεκούρασης.

  • Πρώτη προπόνηση 30″ – 20″ (4 φορές)

30″ jumping jacks
20″ προβολή με δεξί πόδι
30″ jumping jacks
20″ προβολή με αριστερό πόδι

30″ ανοίγω πόδια βαθύ squat και άρση
20″ προβολή δεξί πόδι
30″ τρέχω επιτόπου
20″ προβολή αριστερό πόδι

  • Δεύτερη προπόνηση 30″ – 20″ (4 φορές)

30″ mountain climbers
20″ jumping jacks
30″ μισά burpees
20″ jumping jacks

30″ από σανίδα άρση του ενός ποδιού
20″ jumping jacks
30″ από σανίδα άρση του άλλου ποδιού
20″ jumping jacks

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης:

Δυνατή πλάτη χωρίς πόνο: Τέσσερις ασκήσεις για να την αποκτήσετε

Χωρίς βαράκια ή λάστιχα: Η τέλεια άσκηση χωρίς εξοπλισμό στο σπίτι

Top workout καίει λίπος και χτίζει μύες