Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που αγαπάμε τις ηλιόλουστες μέρες. Μπορούμε να κάνουμε την προπόνησή μας σε εξωτερικούς χώρους (και να σταματήσουμε να τρέχουμε πάνω σε ένα διάδρομο ή σε ένα ελλειπτικό). Αν θέλουμε να κάψουμε θερμίδες, να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση και να διατηρήσουμε το μεταβολισμό μας σε υψηλό ρυθμό καύσεων και μετά την προπόνηση, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το σώμα μας σε μια προπόνηση.

Φτιάξαμε λοιπόν αυτή τη δυναμική προπόνηση HIIT σε ένα πάρκο. Το πρόγραμμα συνδυάζει cardio και δύναμη για την οικοδόμηση μυών και κάψιμο σωματικού λίπους. Κάνουμε 2 έως 3 φορές την εβδομάδα την προπόνηση αυτή για αληθινά αποτελέσματα.

Τρέχουμε 10 λεπτά στο πάρκο με χαλαρό ρυθμό – Εκτελούμε 4 ασκήσεις στην σειρά, 30″ η κάθε άσκηση χωρίς διάλειμμα – Στο τέλος του κύκλου (4 ασκήσεις) 5 λεπτά χαλαρό τρέξιμο και 2 λεπτά ξεκούραση – Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές.

Άσκηση 1η – Προβολές με το ένα πόδι κάπου ψηλά π.χ. σε παγκάκι για 30″ με το ένα πόδι και 30″ με το άλλο.

Άσκηση 2η – Πιέσεις τρικεφάλων 30″ με το ένα πόδι τεντωμένο και 30″ με το άλλο.

Άσκηση 3η – Από σανίδα στις παλάμες άρσεις των ποδιών 30″ κάθε πόδι.

Άσκηση 4η – Σανίδα για 60″.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της άσκησης

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822