*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Θέλετε να ξεκινήσετε την προπόνησή σας, αλλά δεν είστε αρκετά άνετοι να πάτε στο γυμναστήριο ακόμη; Tότε δοκιμάστε να κάνετε την προπόνησή σας έξω. Αντί να ασκηθείτε σε ένα πάρκο ή στην αυλή του σπιτιού σας, κατευθυνθείτε σε μια από τις πολλές υπέροχες παραλίες που ίσως έχετε κοντά σας.

Η παραλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ασκηθείτε επειδή η άμμος καθιστά πιο δύσκολο για τα πόδια σας να σταθεροποιηθούν, πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρο το σώμα σας πρέπει να εργάζεται σκληρότερα ενώ τρέχετε ή εκτελείτε διάφορες ασκήσεις. Επειδή οι παραλίες είναι συνήθως αρκετά μεγάλες, καθιστά επίσης πιο εύκολο να απομακρυνθείτε «κοινωνικά» από τους άλλους ανθρώπους.

Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις ασκήσεις στην παραλία. Μπορούν να γίνουν με οποιαδήποτε σειρά ή ακολουθία θα επιλέξετε. Χωρίς αξεσουάρ γυμναστικής μόνο με το βάρος του σώματος σας και την δυσκολία της άμμου! Φύγαμε!

  • 5 ασκήσεις χωρίς διάλειμμα 30″ η κάθεμια (ενας κύκλος)
  • Στο τέλος του κύκλου 2 λεπτά ξεκούραση
  • Eπαναλαμβάνετε 1-2 κύκλους

1. Προβολές εναλλάξ 30″ και στο τέλος 30″ επι τόπου άρσεις του μπροστινού ποδιού και στα δυο πόδια.

2. Mountain climbers για 30″ και απο την ίδια θέση για ακόμη 30″ ανοίγω τα πόδια με μικρό άλμα και επαναφέρω

3. Ακουμπάω την πλάτη μου κάπου σταθερά και μένω για 30″ ενώ στην συνέχεια για ακόμη 30″ κάνω ακροστασίες και για 20″ ανοίγω και κλείνω τα τεντωμένα χέρια με τα πόδια στις μύτες

4. Σανίδα για 30″ και ακουμπάω αγκώνα και παλάμη για ακόμη 30″

5. Από αντίστροφο κατακόρυφο, τραβάω πόδια στο στήθος για 30″

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης: 

Aqua Sports: Έξι ασκήσεις που γίνονται στην παραλία για πολλές καύσεις

Επτά top ασκήσεις για τέλειο σώμα πριν το καλοκαίρι