*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα, φέρνοντας μεταβολές στο σώμα της αλλά και στην ψυχολογική της κατάσταση και επηρεάζοντας το ορμονικό της σύστημα. Πολύ συχνά, συνήθως στο 2ο και 3ο τρίμηνο οι γυναίκες παραπονιούνται για πόνους στο σώμα, κυρίως στην πλάτη και τα ισχία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες διατάσεις με τη βοήθεια μιας καρέκλας που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο ή στο σπίτι, πάντα με τη συμβουλή του ιατρού σας.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε η καρέκλα να είναι σταθερή!

Διάταση 1η
Ερχόμαστε από τη μεριά της πλάτης της καρέκλας. Φέρνουμε τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από τη λεκάνη μας λυγισμένα και βάζουμε τις παλάμες μας στην πλάτη της καρέκλας. Με τεντωμένα χέρια κάνουμε κάμψη μπροστά χαλαρώνοντας τον αυχένα. Μένουμε για 3-5 αναπνοές.

Διάταση 2η
Στην ίδια θέση κάνουμε την κίνηση cat-cow, κάνοντας μια καμπούρα προς τα πάνω ισιώνουμε ξανά την πλάτη. Διατηρούμε τα χέρια τεντωμένα και χαλαρούς τους ώμους σε όλη τη διάρκεια. Επαναλαμβάνουμε 6-8 φορές.

Διάταση 3η
Καθόμαστε στην καρέκλα ώστε η πλάτη μας να ακουμπάει καλά στην πλάτη της καρέκλας. Πλέκουμε τα χέρια πίσω από την καρέκλα και κάνουμε μια μικρή κάμψη προς τα πίσω απομακρύνοντας τα χέρια από την καρέκλα. Μένουμε για 3-5 αναπνοές.

Διάταση 4η
Στην ίδια θέση με το ένα χέρι κρατάμε την καρέκλα και κάνουμε κάμψη στο πλάι και μένουμε για 3-5 αναπνοές. Η πλάτη μας εφάπτεται στην καρέκλα.

Διάταση 5η
Ερχόμαστε στην πλευρά του καθίσματος της καρέκλας και τοποθετούμε το ένα πόδι πάνω και φέρνουμε τη λεκάνη προς το πόδι της καρέκλας, κρατώντας το άλλο σταθερό στο πάτωμα. Μένουμε για 3-5 αναπνοές και στη συνέχεια το τεντώνουμε και κάνουμε μια μικρή κάμψη μπροστά. Μένουμε για άλλες 3-5 αναπνοές και αλλάζουμε πόδι.

Διάταση 6η
Τέλος ερχόμαστε στα γόνατα με την καρέκλα διαγώνια μπροστά μας. Πιάνουμε με τα δύο χέρια το κάθισμα της καρέκλας και πηγαίνουμε τη λεκάνη μας προς την αντίθετη πλευρά. Μένουμε για 305 αναπνοές και αλλάζουμε πλευρά.

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία»

Διαβάστε επίσης

Τρεις πρωτότυπες και εύκολες ασκήσεις που βελτιώνουν την ισορροπία

Διώξτε την ένταση από το μυαλό και το σώμα σε 10′ – Δείτε τον τρόπο

Καραντίνα: Τρεις εύκολες ασκήσεις για δυνατά χέρια και γλουτούς