*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Υπό ασφυκτικές πιέσεις βρίσκεται η κυβέρνηση Τζόνσον με τους εμπειρογνώμονες σε θέματα κορωνοϊού να τον καλούν να αυξήσει την κοινωνική απόσταση από τα δύο μέτρα που είναι σήμερα στα τρία, την ώρα που η χώρα του καταγράφει κατά μέσο όρο 931 θανάτους ημερησίως από την πανδημία της νόσου Covid-19.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o πρωθυπουργός της Βρετανίας καλείται να αυξήσει την κοινωνική απόσταση στα τρία μέτρα καθώς η επιστημονική επιτροπή «Sage» που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Λονδίνου θεωρεί πως, αυξάνοντας κατά ένα μέτρο την απόσταση των πολιτών , θα μειωθούν οι κοινωνικές επαφές.

Για τους επικριτές του μέτρου, η κίνηση θα προκαλούσε σύγχυση στην κοινή γνώμη ενώ οι εταιρείες έχουν ήδη δαπανήσει εκατομμύρια λίρες σε πινακίδες με την επιγραφή να τηρείται κοινωνική απόσταση δύο μέτρων.

Η δραστική πρόταση των ειδικών για κοινωνική απόσταση στα τρία μέτρα, έρχεται μετά τις χθεσινές επικριτικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, για τα άτομα που παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο Χάνκοκ τόνισε ότι δεν θα αποκλειστεί η λήψη αυστηρότερων μέτρων χρειαστεί.

Ερωτηθείς εάν θα επιβληθεί τελικά κανόνας των τριών μέτρων στην Αγγλία, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε χτες το βράδυ στη βρετανική εφημερίδα ότι «δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια για την αλλαγή κανόνων κοινωνικής απόστασης. Ωστόσο, όλα ελέγχονται».

Χθες, η Βρετανία κατέγραψε 529 θανάτους από επιπλοκές της νόσου Covid- 19, γεγονός που δείχνει αύξηση κατά 30% σε σχέση με την ίδια ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα όπου οι νεκροί ανέρχονταν στους 407.

Ήταν η πιο θανατηφόρα Δευτέρα από τις 20 Απριλίου, καθώς 570 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Κατά μέσο όρο, την τελευταία εβδομάδα στη Βρετανία, χάνουν την ζωή τους από επιπλοκές της νόσου Covid 931 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε το βρετανιό υπουργείο Υγείας.

Στο πρώτο πανδημικό κύμα του Απριλίου, ο μέσος όρος των θανάτων ημερησίως από Covid έφτανε τους 920.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες αφότου o «Bρετανός Τσιόδρας» προειδοποίησε ότι οι επόμενες εβδομάδες της πανδημίας της COVID-19 θα είναι χειρότερες.
Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Λονδίνου, Κρις Γουίτι, κρούει τον κώδωνα βλέποντας τις νέες πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού να εξαπλώνονται στη χώρα.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι χειρότερες εβδομάδες της πανδημίας σε ότι αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε χθες στην τηλεόραση του BBC.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Βρετανία βρίσκεται σήμερα στο χειρότερο σημείο της πανδημίας αναφερόμενος στον τραγικό απολογισμό από την COVID-19: από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα οι νεκροί στη χώρα ξεπερνούν τις 81.000.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού πρότεινε στην ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Έρχεται και το εμβόλιο της AstraZeneca – Ανοσία για ένα χρόνο από Moderna

Γιατί μπήκε σε «σκληρό» lockdown η Βοιωτία