Έλλειψη οξυγόνου σε μερικά μέρη παραδέχθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, την ώρα που η χώρα του βρίσκεται σε επικίνδυνη στιγμή στην πανδημία.

«Είναι μια μάχη με τον χρόνο, γιατί μπορούμε όλοι να δούμε την απειλή που αντιμετωπίζει το εθνικό μας σύστημα υγείας (NHS), την πίεση που υφίσταται, τη ζήτηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας, την πίεση στις κλίνες με παροχή οξυγόνου, ακόμη και την έλλειψη οξυγόνου σε ορισμένα μέρη», δήλωσε ο Τζόνσον αναφερόμενος στο NHS.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι είναι «μία πολύ επικίνδυνη στιγμή» και προειδοποίησε ότι «το χειρότερο θα ήταν να εφησυχάσουμε, λόγω της επιτυχίας μας στο πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι σχεδόν το 40% των 80χρονων στη χώρα έχει ήδη εμβολιαστεί και το 23% των ηλικιωμένων που διαμένουν στις μονάδες φροντίδας. «Είναι τεράστια πρόκληση», είπε ο Τζόνσον για τον στόχο του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας μαζικά αναπτυσσόμενος στόχος», ανέφερε προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι είναι εφικτός».

Όταν ρωτήθηκε εάν υιοθετήσει αυστηρότερους κανόνες καραντίνας, ο Τζόνσον απάντησε ότι οι πολίτες πρέπει να τηρούν τους κανόνες. Αν οι πολίτες δεν τους τηρούν, ίσως οι κανόνες να πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι. «Όπου πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι οι κανόνες, θα το κάνουμε», είπε.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 444 τα νέα κρούσματα – 350 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό