Δίπλα στις γυναίκες που φτιάχνουν με το σώμα τους την ζωή, συμβάλλοντας στη δημιουργία, τόσο της οικογένειας, όσο και της ίδιας της κοινωνίας, στέκεται η εγχώρια ασφαλιστική αγορά, προσφέροντας – με αφορμή και την γιορτή της μητέρας στις 9 Μαίου – σημαντικές εκπτώσεις στα πακέτα που διαθέτουν και είναι… κομμένα και ραμμένα για εκείνες.

Προς επίρρωση, μεγάλη ασφαλιστική εταιρία παρέχει έκπτωση έως και 15% στα ασφάλιστρα ενός προγράμματος που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει σιγουριά και ασφάλεια στις γυναίκες, με έμφαση στην κάλυψη δύσκολων περιστατικών υγείας. Πιο αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αγοράσουν την συγκεκριμένη ασφάλιση με σημαντική εξοικονόμηση κόστους από σήμερα, Παρασκευή έως και τα τέλη του τρέχοντος μήνα, ενώ αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και από άλλους εκπροσώπους της αγοράς.

Όπως έχει γράψει το ygeiamou, τα ασφαλιστικά «πακέτα» που απευθύνονται σε γυναίκες βασίζονται στο δίπτυχο «πρόληψη και θεραπεία». Ξεκινώντας από την πρόληψη, οι γυναίκες μπορούν να «θωρακίσουν» τον οργανισμό τους, επιλέγοντας προγράμματα, τόσο διαγνωστικά, όσο και νοσοκομειακά/εξωνοσοκομειακά, μέσω των οποίων έχουν την δυνατότητα να αποκαλύψουν από μικρά (όπως, για παράδειγμα, μία δυσλειτουργία στον θυρεοειδή), όσο και πιο σύνθετα προβλήματα (βλ. υψηλές τιμές σακχάρου) που καλό θα ήταν να αντιμετωπιστούν πριν αποφασίσουν να γίνουν μητέρες. Τα επίμαχα πακέτα καλύπτουν το σύνολο των εξετάσεων, από απλές αιματολογικές μέχρι γυναικολογικές (μαστογραφία, τεστ ΠΑΠ κ.ο.κ.), προσφέροντας δωρεάν τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο.

Όσον αφορά στο στάδιο της θεραπείας, οι γυναίκες μπορούν αφενός, να λάβουν μία δεύτερη γνώμη ή και να αντιμετωπίσουν επεμβατικά τυχόν προβλήματα που εντοπιστούν, επισκεπτόμενες ένα ευρύ δίκτυο γιατρών, αλλά και κλινικών, με το οποίο οι εταιρίες έχουν φροντίσει να αναπτύξουν συνεργασίες. Στην απευκταία δε, περίπτωση διάγνωσης μίας κακοήθειας οι γυναίκες είναι εξασφαλισμένες υπό την προυπόθεση να έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα ισχύος του συμβολαίου από την αρχική του έναρξη (συνήθως από τρεις μήνες έως και έναν χρόνο) και εφόσον δεν γνώριζαν ότι νοσούσαν όταν σύνηψαν το συμβόλαιο. Όπως και να έχει, τα συμβόλαια καλύπτουν τη νοσηλεία, ήτοι τις δαπάνες για νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, τις αμοιβές χειρουργού και αναισθησιολόγου, τα φάρμακα εντός νοσοκομείου, τα έξοδα πριν και μετά την νοσηλεία, τις χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες ή άλλες θεραπείες που θα χρειαστούν, τυχόν χειρουργικά επιδόματα, αλλά και σοβαρών ασθενειών, χρήσης δημόσιου ταμείου, αισθητικής αποκατάστασης κ.α.

Τέλος, αναφορικά με τον τοκετό, μολονότι δεν παρέχεται πλήρης κάλυψη τα περισσότερα βασικά προγράμματα των εταιριών προσφέρουν επίδομα μητρότητας, το οποίο δίδεται εφάπαξ είτε για φυσιολογικό τοκετό είτε για καισαρική.

Διαβάστε επίσης 

Είναι «πεταμένα λεφτά» – Και άλλοι πέντε μύθοι για την ιδιωτική ασφάλιση

Οικογενειακά Πακέτα Ασφάλισης: Τρεις «παγίδες» που πρέπει να προσέξετε