Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Οι περισσότεροι γυμναστές χρησιμοποιούν τις ασκήσεις σανίδας για να δουλέψουν τον πυρήνα, τον κορμό και για πολλούς ακόμη καλούς λόγους, καθώς η κλασική κίνηση σταθεροποίησης του πυρήνα είναι τόσο απλή, αλλά και τόσο αποτελεσματική.

Επιπλέον, σε αντίθεση με κάποιες άλλες βασικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν κάμψη, έκταση ή συστροφή, η σανίδα γενικά θεωρείται πραγματικά ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους με πόνο στην μέση ή στους ραχιαίους.

Να υπενθυμίσουμε ότι μια σανίδα δεν λειτουργεί μόνο στον πυρήνα αυτόν καθεαυτόν, καθώς ο πυρήνας περιλαμβάνει και τους κοιλιακούς και την οσφυική μοίρα. Η σανίδα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την προετοιμασία του πυρήνα και δουλεύει επίσης τους γλουτιαίους και τα χέρια, ενισχύει τη σωστή στάση του σώματος και βελτιώνει την ισορροπία.

Επίσης, είναι εξαιρετικά χρήσιμη άσκηση για κάποιους που κάνουν δουλειά γραφείου ή κάθονται για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Βάλτε, λοιπόν, στο καθημερινό σας πρόγραμμα την πιο κάτω πεντάλεπτη προπόνηση για να βελτιώσετε τη δύναμη του πυρήνα. Προσθέστε το στο τέλος μιας προπόνησης ή απλά κάντε το όταν ψάχνετε για μια γρήγορη προπόνηση αντοχής που μπορείτε να κάνετε με ελάχιστο χρόνο και χώρο.

Σανίδα σταθερή στους αγκώνες για 30″

Σανίδα στους αγκώνες με κίνηση κορμού εμπρός και πίσω για 30″

Σανίδα στους αγκώνες και άρση ποδιού (για 30″ το δεξί πόδι και 30″ το αριστερό)

Σανίδα στις παλάμες και άρση των ποδιών εναλλάξ για 30″

Δείτε ολόκληρο το video ασκήσεων

Επαναλάβετε τον κύκλο ασκήσεων μέχρι να φτάσετε τα 5 λεπτά.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. 
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822