Όταν πρόκειται για εξοπλισμό γυμναστικής στο σπίτι και όχι μόνο, δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτελεσματικό για όλο το σώμα από μια μπάλα τονίζει ο personal trainer κ. Γιάννης Μπούλιας.

Για να παραμείνετε πάνω στην μπάλα – κυριολεκτικά – είστε αναγκασμένοι να συμμετέχετε με όλους τους μυς του σώματος σας και έτσι ενισχύεται η δύναμη και η σταθερότητα σας.

Μπορεί να σας φαίνεται απλό η μπάλα ενισχύει την ισορροπία και τη σταθερότητα, αλλά αυτά τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για όλα όσα κάνουμε, από καθημερινές δουλειές μέχρι άσκηση.

Κάθε άρθρωση αποτελείται από συνδέσμους και τένοντες, που συνδέονται με όλους τους μυς με τους οποίους συνεργάζονται για να κρατήσουν το σώμα σας όρθιο και στη σωστή θέση. Όσο περισσότερο ενισχύετε αυτόν τον συνδετικό ιστό και τους σταθεροποιητικούς μύες, τόσο καλύτερη θα είναι η στάση του σώματος σας, ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα που κάνετε.

Μια μπάλα μπορεί να σας βοηθήσει να γυμνάσετε όλες αυτές τις περιοχές με μια ποικιλία από απλές, εύκολες και αποτελεσματικές ασκήσεις.

  • Αρχάριοι: Κάνετε 2 κύκλους
  • Άτομα μεσαίας φυσικής κατάστασης: Κάνετε 3 κύκλους
  • Προχωρημένοι: Κάνετε 4 κύκλους

Ένας κύκλος=4 ασκήσεις. Μεταξύ των κύκλων κάνετε διάλειμμα ενός λεπτού.

Άσκηση 1η

Ξαπλώνουμε με την πλάτη πάνω στην μπάλα, το κεφάλι μας ακουμπάει κανονικά επάνω και κάνουμε πιέσεις στήθους με αλτήρες 30″.

Άσκηση 2η

Ακουμπάμε τον κορμό πάνω στην μπάλα και κάνουμε πιέσεις προς τα εμπρός για 30″.

Άσκηση 3η

Από θέση σανίδα με τα πόδια πάνω στην μπάλα κάνουμε άρσεις της λεκάνης για 30″.

Άσκηση 4η

Από θέση σανίδα με τα πόδια πάνω στην μπάλα, κάνουμε κάμψεις και μαζεύουμε τα γόνατα στο στήθος για 30″.

 Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα

Ο Γιάννης Μπούλιας είναι personal trainer με εμπειρία στην εκγύμναση αθλητών ομαδικών, αλλά και ατομικών αθλημάτων. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δέκα χρόνια ως ομαδάρχης σε αθλητικά καμπ,ως προπονητής σε αθλητικές ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και ως γυμναστής σε σχολεία και εκπαιδευτήρια προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης με χρήση σωματικού βάρους, προγράμματα pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του.