Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Θέλετε μια σύντομη προπόνηση γιατί ο χρόνος σας είναι περιορισμένος; Οι επιστήμονες του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητικής Ιατρικής δημιούργησαν ένα πρόγραμμα επτά λεπτών που μπορεί να χωρέσει σχεδόν τα πάντα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από προπόνηση μιας ώρας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης με ασκήσεις στη σειρά και σε κύκλους, πράγμα που σημαίνει ότι περνάτε γρήγορα από τη μια άσκηση στην άλλη χωρίς διάλειμμα, με έντονη προσπάθεια μέχρι να ολοκληρώσετε όλες τις ασκήσεις, δηλαδή τον κύκλο.

Το πρόγραμμα συνδυάζει cardio προπόνηση και προπόνηση ενδυνάμωσης σε μία μόνο συνεδρία. Μερικές κινήσεις στοχεύουν συγκεκριμένες σε μυϊκές ομάδες, ενώ άλλες σε ολόκληρο το σώμα.

Κάνετε κάθε μία από τις πέντε ασκήσεις για 30″, χρόνος που θα πρέπει να είναι αρκετός για να ολοκληρώσετε 15 με 20 επαναλήψεις, το λιγότερο.

  • 7 λεπτά κυκλική προπόνηση

Άσκηση 1η 

Προβολές με δεξί πόδι εμπρός

Άσκηση 2η

Προβολές με αριστερό πόδι εμπρός

Άσκηση 3η

Squats

Άσκηση 4η

Jumping jacks squat

Άσκηση 5η

Mountain climbers

Ιδανικό θα είναι να κάνετε τον κύκλο των πέντε αυτών ασκήσεων από τρεις έως πέντε φορές. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείτε το σωματικό σας βάρος για την ενδυνάμωση, μπορείτε να το κάνετε σχεδόν οπουδήποτε και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Ακολουθεί ολόκληρο το πρόγραμμα των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. 
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822