Μια έρευνα από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου (AASM) διαπίστωσε ότι το 36% των ενηλίκων κοιμούνται λιγότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Ο πειρασμός του καλού καιρού και των βραδινών εξορμήσεων, καθώς και της μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας μπορεί να δελεάζουν τους περισσότερους ανθρώπους καθυστερώντας την ώρα του ύπνου, αλλά ο επαρκής και υγιεινός ύπνος είναι σημαντικός σε κάθε εποχή», σχολιάζει σχετικά ο πρόεδρος της AASM, Δρ. Kannan Ramar.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καλό είναι να πηγαίνουμε στο κρεβάτι σε μία ώρα που μας επιτρέπει να κοιμηθούμε αρκετά και να ξυπνήσουμε αναζωογονημένοι και σε εγρήγορση.

Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις συμβουλές για να αποφύγετε την απώλεια ύπνου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού:

  • Ακολουθήστε με συνέπεια ένα πρόγραμμα ύπνου. Αν τείνετε να κοιμάστε πιο αργά, βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε στον εαυτό σας να κοιμηθεί αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας σε τακτική βάση.
  • Απενεργοποιήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές 30 λεπτά πριν την ώρα του ύπνου. Βάλτε στο αθόρυβο τις ειδοποιήσεις και τοποθετήστε το κινητό σας για φόρτιση μακριά από το κρεβάτι, έτσι ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να τσεκάρετε τα social media ή τις νεότερες ειδήσεις.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης μετά το μεσημεριανό γεύμα και την κατανάλωση αλκοόλ λίγο πριν την ώρα του ύπνου, καθώς και στις δύο περιπτώσεις διαταράσσεται ο ύπνος.
  • Δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον στο υπνοδωμάτιό σας, διατηρώντας το ήσυχο, σκοτεινό και δροσερό.

Διαβάστε επίσης

Καραντίνα και Ξενύχτια – Μια ώρα λιγότερος ύπνος, πόσες επιπλέον θερμίδες;

Αυτό είναι το πιο απλό, αποτελεσματικό και οικονομικό μυστικό αντιγήρανσης

Θέλετε καλύτερο ύπνο και περισσότερα όνειρα; Αυτή είναι η λύση