Τους 55 έφτασαν το πρωί της Παρασκευής οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς μέσα σε λίγες ώρες έχασαν τη ζωή τους ένας 66χρονος από την Πέλλα και ένας 78χρονος από την Ξάνθη. Και τα δύο τελευταία θύματα είχαν υποκείμενα νοσήματα

Ο άτυχος 66χρονος ήταν από το Μαυροβούνι Πέλλας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα που καταγράφεται στην περιοχή της Πέλλας καθώς την Πέμπτη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μια 78χρονη από το χωριό Φούστανη.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής ο 66χρονος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή «ο 66χρονος είχε κάνει μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Έδεσσας».

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει πλέον να ιχνηλατίσει τις επαφές του άτυχου 66χρονου.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ότι έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊός ένας 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από covid 19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη είναι σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου καθώς είχε κριθεί περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για κορωνοϊό με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του ιού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απ0λογισμό το απόγευμα της Πέμπτης από τον Σωτήρη Τσιόδρ η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

– Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.544. Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

– 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

– Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη

– Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.

– Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για κορωνοϊό (17.350 χθες).
Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ραγδαία η εξάπλωση σε δομές κλειστών πληθυσμών και πλοία, αλλά υπήρχε εξαρχής σχέδιο

Γκάλοπ – Κορωνοϊός: Καθολική αποδοχή κυβερνητικών μέτρων και προσώπων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Κορωνοϊός-πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος»: Αγωνία για την υγειονομική «βόμβα» μετά τα 119 θετικά κρούσματα