Κάλυψη εξόδων του τεστ για τον εντοπισμό του ιού αν διαπιστωθεί ιατρική αναγκαιότητα, παροχή επιδομάτων στους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται με κορωνοϊό αλλά και καταβολή κανονικά του ασφαλίσματος σε περίπτωση θανάτου προβλέπουν τα συμβόλαια των ασφαλιστικών εταιριών οι οποίες λαμβάνουν αυτό το διάστημα σημαντικές πρωτοβουλίες  συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση  της πανδημίας.

Επίσης, αυτήν την περίοδο οι εταιρίες δείχνουν ανοχή στην καθυστέρηση πληρωμής των ασφαλίστρων, αποφεύγοντας να ακυρώσουν το συμβόλαιο υγείας όπως συνήθως γίνεται όταν δεν πληρώνονται εμπρόθεσμα τα ασφάλιστρα.

Τι ρωτούν όμως πιο συχνά οι ασφαλισμένοι αυτήν την περίοδο και τι απαντούν οι ασφαλιστές;

Η πρώτη ερώτηση

Αυτή αφορά την κάλυψη των ασθενών με συμβόλαιο υγείας σε περίπτωση που νοσήσουν από τον ιό. Όπως διαβεβαιώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, η  πλειονότητα αυτών των ασφαλιστηρίων συμβολαίων καλύπτει τους ασφαλισμένους τόσο στο πλαίσιο των ασφαλίσεων Ζωής (απώλεια ζωής, ανικανότητα), όσο και Υγείας για τον κίνδυνο του ιού covid-19, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως πανδημία. Τα περισσότερα συμβόλαια Ζωής & Υγείας δεν εξαιρούσαν, ούτως ή άλλως την κάλυψη του κινδύνου της πανδημίας, ενώ σε αρκετά από τα συμβόλαια που την προέβλεπαν, στην κρίσιμη αυτή περίοδο, η εξαίρεση της πανδημίας έχει αρθεί ή ανασταλεί.

Η δεύτερη συχνότερη ερώτηση

Αυτή αφορά  την κάλυψη του κόστους εργαστηριακού ελέγχου για τον εντοπισμό του ιού. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες πιστοποιούν την ιατρική αναγκαιότητα ώστε να υποβληθεί κάποιος σε εργαστηριακές εξετάσεις για τον εντοπισμού του ιού. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΥ και τον προσωπικό σας γιατρό προκειμένου να σας κατευθύνει ανάλογα.

Εφόσον πιστοποιείται η ιατρική αναγκαιότητα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική σας εταιρία ή τον διαμεσολαβητή που σας εξυπηρετεί, για το τι προβλέπει το δικό σας συμβόλαιο σχετικά με το κόστος της εξέτασης, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η πανδημία οδηγεί σε ασφαλιστήρια υγείας χωρίς check up

Κορωνοϊός: Η κάλυψή του δεν εξαιρείται πλέον από πολλά ασφαλιστήρια

Κορωνοϊός: Ο ασφαλιστικός κλάδος στηρίζει το σύστημα υγείας