Το «ατύχημα» αποζημιώνεται από την πρώτη μέρα έναρξης της ισχύος του ασφαλιστηρίου υγείας. Υπάρχουν ορισμένα ασφαλιστήρια που περιλαμβάνουν χρονική αναμονή αποζημίωσης για «ατυχήματα» που σχετίζονται με «γόνατο-μηνίσκο» ή μυοσκελετικά προβλήματα. Η συχνότερη αναμονή που συναντάται στους όρους είναι 12 μήνες ενώ ορισμένα συμβόλαια ορίζουν την αναμονή σε 6 ή 9 μήνες.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι υποψήφιοι για ασφάλιση εμφανίζουν προβλήματα στο μυοσκελετικό σύστημα πριν την έναρξη της ασφάλισης τα οποία δεν ανέφεραν ή δε γνώριζαν. Κανονικά αν κάποιος υποφέρει από κακώσεις, προηγούμενα ατυχήματα, παθήσεις γονάτων, προβλήματα στον αυχένα, τη μέση ή τον καρπιαίο σωλήνα θα χρειαστεί να το αναφέρει στον ασφαλιστή. Επίσης θα χρειαστεί να αναφέρει σε ποιο βαθμό αθλείται και αν ασκεί πίεση στο μυοσκελετικό σύστημα. Για παράδειγμα, ένας αθλητής μπορεί πιο εύκολα στο μέλλον να πάθει κάκωση στα γόνατα καθώς και ρήξη μηνίσκου.

Η εταιρία θα ενημερωθεί και υπάρχει το ενδεχόμενο ο ασφαλισμένος να εξαιρεθεί από την αποζημίωση παθήσεων ή επεμβάσεων που σχετίζονται με μυοσκελετικά προβλήματα.

Εναλλακτικά μπορεί να ασφαλιστεί πληρώνοντας όμως επασφάλιστρο.

Ωστόσο αρκετές εταιρίες δείχνουν ευελιξία και αντί να αρνηθούν την ασφάλιση, θέτουν ένα διάστημα αναμονής προκειμένου να καλύψουν τον πελάτη τους.

Ασφαλώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις ορθοπεδικών ατυχημάτων που είναι ξεκάθαρα αιφνίδια και δεν έχουν σχέση με παθήσεις του παρελθόντος. Επειδή όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οι ασφαλισμένοι πρέπει να ζητούν διευκρινήσεις από τον ασφαλιστικό τους σύμβουλο.

Οι διάφορες μέθοδοι αντιμετώπισης παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος αναφέρονται εκτενώς στον Πίνακα Κατάταξης Βαρύτητας Χειρουργικών Επεμβάσεων των συμβολαίων υγείας όλων των εταιρειών συνήθως στην κατηγορία Μεγάλες Επεμβάσεις και αποζημιώνονται σύμφωνα με τα όρια και τις παροχές του εκάστου συμβολαίου και εταιρείας.

Επίσης καλό είναι να ενημερωθείτε για τις συνεδρίες φυσικοθεραπείας που καλύπτει το συμβόλαιό σας καθώς μετά από τέτοιου είδους επεμβάσεις συνήθως απαιτείται φυσικοθεραπεία.

Διαβάστε επίσης

Ασφαλιστήριο υγείας: Έξι παροχές με πλαφόν κάλυψης – Ενημερωθείτε

Ασθένειες – Καλύψεις: Πόσο μπορεί να καθυστερήσει η κάλυψή τους – Ενημερωθείτε

Νοσηλεία σε συμβεβλημένο θεραπευτήριο: Ποιες δωρεάν παροχές έχετε