Οι παροχές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων διακρίνονται σ΄αυτές που έχουν ανώτατο όριο και σε εκείνες χωρίς πλαφόν το οποίο σημαίνει ότι η εταιρία πληρώνει το σύνολο των εξόδων που απαιτήθηκαν για τη συγκεκριμένη παροχή.

Ειδικότερα, πλαφόν τίθεται:

1.       Στο όριο κάλυψης. Πρόκειται για το ανώτατο ποσό, το οποίο μπορεί να καταβάλει η ασφαλιστική εταιρεία για μια νοσηλεία. Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι συχνά συστήνουν το μεγαλύτερο όριο κατά περίπτωση, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάντλησης του ποσού σε περίπτωση διαδοχικών νοσηλειών. Διευκρινίστε αν στο πρόγραμμα που επιλέγετε το μέγιστο ποσό ισχύει ανά ζημιά (δηλαδή κάθε φορά που θα χρησιμοποιήσετε το ασφαλιστήριό σας) ή για κάθε έτος ασφάλισης. Ένα επαρκές ποσό για κάλυψη είναι 700- 1 εκ ευρώ ανά έτος.

2.Στο ασφαλιστήριο ζωής. Mαζί με την ασφάλιση υγείας, συχνά οι ασφαλιστές προτείνουν τη σύναψη μιας πρόσκαιρης, όπως ονομάζεται, ασφάλισης ζωής η οποία καλύπτει τον κίνδυνο του θανάτου του ασφαλισμένου και αποζημιώνει τους δικαιούχους με  το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Το ανώτατο όριο φθάνει σε υψηλά επίπεδα αλλά οι ασφαλιστές θεωρούν ότι ένα κεφάλαιο ύψους 3.000 ευρώ είναι επαρκές για να παραμείνει προσιτό το ασφάλιστρο.

3. Στα έξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία: Σε ένα ασφαλιστήριο στα έξοδα που καλύπτει η εταιρία μπορεί να μπει πλαφόν 1500 ευρώ.

4.Στα έξοδα για ασθενοφόρο. Σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να τεθεί πλαφόν 300 ευρώ.

5. Στα έξοδα για αποκατάσταση και αποθεραπεία μετά τη νοσηλεία. Συνήθως καλύπτονται τα έξοδα για τρεις μήνες μετά τη νοσηλεία με ανώτατο ποσό τα 700 ευρώ το μήνα ανάλογα βέβαια με το συμβόλαιο.

6. Επίδομα τοκετού. Τίθεται πλαφόν ανάλογα με τη θέση νοσηλείας. ( πχ. 500 ευρώ για Β΄θέση)

Αντίθετα σε πολλές άλλες παροχές όπως τα επείγοντα περιστατικά και οι ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις καλύπτονται χωρίς όριο αρκεί να το σύνολο των εξόδων να μην υπερβαίνει το γενικό όριο κάλυψης για κάθε ασφαλιστική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: 

Ασφάλιση υγείας: Με ποιο ποσοστό κάλυψης νιώθουμε ασφαλείς;

Ασφάλιση Υγείας: Έξι ερωτήσεις – κλειδιά που πρέπει να κάνουμε στον ασφαλιστή