Μία από τις σημαντικές συμβουλές που δίνουν οι ασφαλιστές στους ασφαλισμένους είναι να επιλέξουν για τη νοσηλεία τους ιδιωτικό θεραπευτήριο συμβεβλημένο με την ασφαλιστική εταιρία ή ακόμα καλύτερα ειδικό συμβεβλημένο νοσηλευτήριο προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και παρεξηγήσεων.

Στις περιπτώσεις νοσηλείας σε συμβεβλημένο θεραπευτήριο, η εταιρία καταβάλλει απευθείας το κόστος νοσηλείας του ασφαλισμένου στα νοσοκομείο. Αντίθετα, αν ο ασφαλισμένος επιλέξει νοσοκομείο της επιλογής του θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του και στη συνέχεα θα υποβάλει δικαιολογητικά και αποδείξεις στην εταιρία προκειμένου να πιστωθεί η αποζημίωσή του.

Από την άλλη πλευρά, τα Ειδικά Συμβεβλημένα Νοσοκομεία είναι μια κατηγορία Συμβεβλημένων Νοσοκομείων με την ασφαλιστική εταιρεία που παρέχουν στον ασφαλισμένο μια σειρά από έξτρα παροχές και οφέλη.

Ορισμένα από αυτά τα οφέλη είναι η αισθητή μείωση του αρχικού απαλλασσόμενου ποσού ή και η απαλοιφή του σε κάθε νοσηλεία καθώς και στις νοσηλείες μιας ημέρας χωρίς διανυκτέρευση.

Παρέχουν επίσης μείωση ή απαλοιφή του ποσοστού συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα και πλήρη κάλυψη των δαπανών για διαγνωστικές, ενδοσκοπικές και επεμβατικές πράξεις π.χ. γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, αγγειογραφία κ.α. Για παράδειγμα, στο ειδικά συμβεβλημένο θεραπευτήριο μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια επέμβαση (οφθαλμολογική , γυναικολογική) που δεν απαιτεί διανυκτέρευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί το 50% του αρχικού απαλλασσόμενου ποσού.

Πολύ σημαντική παροχή είναι επίσης ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε δωρεάν τη θέση νοσηλείας που αναγράφει το συμβόλαιο υγείας π.χ. από Γ΄σε Β’, από Β’ σε Α’, από Α’ σε LUX ενώ στο νοσοκομείο της επιλογής σας και στο απλό συμβεβλημένο η αλλαγή θέσης στοιχίζει ακριβά.

Μπορείτε επίσης να «καλυφθείτε» απευθείας για ένα επείγον περιστατικό έως ενός ορισμένου ποσού ενώ παρέχονται δωρεάν επισκέψεις σε γιατρούς και προνομιακές χρεώσεις για πλήθος υπηρεσιών  πάντοτε ανάλογα με το συμβόλαιο και την εταιρεία.

 

Διαβάστε επίσης

Επίδομα νοσηλείας και ανάρρωσης: Ποιες καλύψεις προσφέρει – Γιατί να το επιλέξετε

Αναγγελία Νοσηλείας: Το σωστό timing που «σώζει» την αποζημίωση

Αλλαγή θέσης νοσηλείας: Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να το πράξετε