Στο «μικροσκόπιο» των ασφαλιστικών εταιριών μπαίνουν δυναμικά αυτό τον μήνα οι άνδρες, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα, η οποία – όπως και κάθε χρόνο – έχει οριστεί για τις 19 Νοεμβρίου. Αν και οι ανάγκες των γυναικών είναι – λόγω και της δυνατότητας κύησης – πιο αυξημένες σε θέματα υγείας, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι άνδρες δεν πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους αφενός, στο κομμάτι της πρόληψης και αφετέρου, στην νοσηλεία – θεραπεία.

Στο πλαίσιο αυτό στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς υπενθυμίζουν τις καλύψεις που μπορούν να πετύχουν μέσα από τη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας, το κόστος του οποίου μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα δεδομένα τους – οικονομικά ή άλλα. Ειδικότερα, προσφέρονται:

Σε επίπεδο πρόληψης: α) Διαγνωστικές εξετάσεις, τα πακέτα των οποίων περιλαμβάνουν καταρχάς, τον έλεγχο προστάτη, με εξέταση PSA (προστατικό αντιγόνο) και τυχόν περεταίρω διερεύνηση σε περίπτωση παθολογικού ευρήματος. Επίσης, γενικές αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, οι οποίες δύνανται να αποτυπώσουν τη γενική κατάσταση της υγείας τους. Υπενθυμίζεται πως το κόστος δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ/χρόνο και είναι φιξ, ανεξαιρέτως της ηλικίας των ασφαλισμένων. γ) Απεριόριστες επισκέψεις – προγραμματισμένες ή μη – σε ιατρεία των συνεργαζόμενων γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και σε κλινικές/θεραπευτήρια. β) Κάλυψη συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων σε προνομιακή τιμή, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών αμοιβών των εφημερευόντων γιατρών αντίστοιχων ειδικοτήτων, καθώς και τα συνήθη απαιτούμενα υλικά και φάρμακα για την διενέργειά τους.

Σε επίπεδο νοσηλείας/θεραπείας: Τα συμβόλαια καλύπτουν τη νοσηλεία και συγκεκριμένα, τις δαπάνες για την παραμονή σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, τις αμοιβές χειρουργού και αναισθησιολόγου, τα φάρμακα εντός νοσοκομείου, τα έξοδα πριν και μετά την νοσηλεία, τυχόν χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες ή άλλες θεραπείες που θα χρειαστούν, χειρουργικά επιδόματα, αλλά και σοβαρών ασθενειών, χρήσης δημόσιου ταμείου κ.α.. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι να έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα από την έναρξη του συμβολαίου μέχρι την εισαγωγή σε κάποιο νοσοκομείο για συγκεκριμένες παθήσεις (οι χρονικές αναμονές είθισται να προκύπτουν μέσα από το ερωτηματολόγιο που καλείται να συμπληρώσει ο ασφαλισμένος ή από τις εξετάσεις που ενδεχομένως να ζητηθούν σε άτομα ηλικίας άνω των 56 ετών) και εφόσον ο ασφαλισμένος δεν γνώριζε ότι νοσούσε όταν σύναψε το συμβόλαιο.

Διαβάστε ακόμη

Η αγγειοπάθεια που απειλεί συχνότερα τους άνδρες πριν τα 45

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που οι άνδρες νοσούν πιο βαριά