Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως αν η γυναίκα δεν βρίσκει πραγματικά πολύ ελκυστικό τον άνδρα που έχει απέναντί της, τότε δεν θα δεχθεί να κάνει περιστασιακό σεξ. Αν εκείνη δεν ενδιαφέρεται λοιπόν, τίποτα δεν θα συμβεί.

«Όταν οι άνδρες συναντήθηκαν με τις γυναίκες, στα πλαίσια της μελέτης, σχεδόν οι μισοί εκ των αρρένων δήλωσαν πως θα ήθελαν να κάνουν σεξ με κάποια γυναίκα, ενώ οι περισσότερες γυναίκες δεν ενδιαφέρονταν», δήλωσε ο Mons Bendixen, καθηγητής ψυχολογίας στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως οι γυναίκες δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για περιστασιακό σεξ, αν δεν βρουν έναν άνδρα πραγματικά ελκυστικό.

Παράλληλα, ένας άνδρας ο οποίος δίνει την εντύπωση ότι θέλει να κάνει σεξ με οποιανδήποτε, οποτεδήποτε, είναι αυτό ακριβώς που οι γυναίκες δεν θέλουν. Αυτό θα μπορούσε να εξηγεί γιατί οι άνδρες παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται λιγότερο για ερωτική επαφή, από ό,τι πραγματικά τους ενδιαφέρει.

«Πρόκειται για ένα παιχνίδι τακτικής μεταξύ ανδρών και γυναικών καθώς τα μηνύματα που στέλνουν ένας στον άλλο ενδέχεται να είναι διαφορετικά από τις αληθινές τους προθέσεις», λένε οι ερευνητές.

Θέλουν στ’ αλήθεια οι γυναίκες να κάνουν σεξ;

Οι άνδρες που αναφέρουν ότι επιθυμούν πολύ να κάνουν σεξ, επιλέγουν να στέλνουν μηνύματα μειωμένου ενδιαφέροντος. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες ενδέχεται να προσποιηθούν ότι ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο από την πραγματικότητα, σύμφωνα με την μελέτη.

«Πιστεύουμε πως αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να κρατήσουν την προσοχή του άνδρα για μεγαλύτερο διάστημα», δήλωσε ο καθηγητής Leif Edward Ottesen Kennair  στο Τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού  Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως ίσως αυτή τους η στρατηγική τους δίνει περισσότερες ευκαιρίες να αξιολογήσουν τον χαρακτήρα του άνδρα με τον οποίο φλερτάρουν. Όσο η γυναίκα δεν φαίνεται να εξαιρεί την πιθανότητα του σεξ, τότε οι άνδρες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μαζί τους και οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να αποφασίσουν αν ο επίδοξος σεξουαλικός σύντροφος είναι καλή επιλογή.

Και αν ένας άνδρας θεωρηθεί καλή επιλογή,  τότε αυτό θα μπορούσε όντως να ανεβάσει το ενδιαφέρον της γυναίκας.

«Η εξαίρεση στον κανόνα είναι όταν η γυναίκα ενδιαφέρεται τόσο όσο ο άνδρας. Σε αυτή την περίπτωση και η γυναίκα προσποιείται λιγότερο ενδιαφέρον. Αμφότερα τα μέλη των δύο φύλων που ενδιαφέρονται για ένα σύντροφο θα προσπαθήσουν να φανούν «άνετοι». Αν το κρίναμε με οικονομικούς όρους θα λέγαμε ότι είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Οι άνθρωποι που έχουν την περισσότερη ζήτηση δεν είναι και αυτοί που είναι πιο διαθέσιμοι. Παριστάνοντας τους άνετους, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορούν να αποφύγουν τον «πόνο» της απόρριψης, αν τελικά ο σύντροφός που επέλεξαν, όντως δεν ενδιαφέρεται» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Διαβάστε επίσης: 

Ο εύκολος τρόπος να καταλάβετε αν θέλει σχέση ή περιστασιακό σεξ

Περιστασιακό σεξ: Τι αποκαλύπτει για την αυτοεκτίμησή μας

Περιστασιακό σεξ: Ποιοι ενδίδουν τάχιστα και ποιοι το μετανιώνουν