Οδηγίες για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα -οικόσιτα και αδέσποτα- δίνει, μέσα από ένα βίντεο, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, και αποσαφηνίζει ότι τα ζώα δεν νοσούν από τον κορωνοϊό SARS-Cov2.

«Οι απλοί κανόνες υγιεινής είναι αρκετοί για να συνεχίσουμε να έχουμε τα κατοικίδιά μας δίπλα μας και, φυσικά, για να μη θεωρήσουμε, ξαφνικά, τα αδέσποτα ως εστίες του ιού, κάτι που θα είχε αρνητικές συνέπειες», υπογραμμίζει το ανθρώπινο δυναμικό της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας, που είναι ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο.

Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του σωματείου, Ιωάννης Μπάτσας, οι ιδιοκτήτες/κηδεμόνες σκύλου θα πρέπει, αφού γυρίσουν από τον περίπατο, να του καθαρίσουν τις πατούσες και τη μουσούδα με βρεγμένο πανί και σαπούνι. Κατά τη διάρκεια της σύντομης βόλτας, να του φορούν λουρί και να αποφεύγουν τις επαφές με άλλα ζώα και ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάτσα, ο σκύλος δεν μεταδίδει άμεσα τον ιό, όμως μεταφέρει το μικρόβιο όπως ένα αντικείμενο, για παράδειγμα το τραπέζι, και δεν νοσεί από τον SARS-Cov2. Επίσης, μας υπενθυμίζει τα αδέσποτα ζώα, που αυτές τις μέρες μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως και οι άστεγοι.

Όπως τονίζει ο κ. Μπάτσας, οι άνθρωποι που στελεχώνουν την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας είναι πρόθυμοι να προσφέρουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και θα βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης, εφόσον θελήσει τη βοήθειά τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο