Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Κάποιες μέρες – ειδικά τις πολύ χειμωνιάτικες που… έρχονται – το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε τα ρούχα του γυμναστηρίου και να πάμε μέχρι εκεί να ιδρώσουμε και να κουραστούμε!

Τι κάνουμε λοιπόν;

Τίποτα. Δεν κάνουμε τίποτα.

Στη συνέχεια, όταν μια μέρα δεν πάμε γυμναστήριο αυτομάτως και την επόμενη κάτι συμβαίνει και δεν πάμε και ξαφνικά υπάρχουν αρκετές μέρες που δεν πάμε και τελικά δεν είμαστε σίγουροι πώς να παρακινήσουμε τον εαυτό μας να επιστρέψει στο γυμναστήριο.

Αυτό μου εμείς πάντα λέμε είναι για το κόστος της νοοτροπίας «όλα ή τίποτα» και γι ‘αυτό ενθαρρύνουμε πολύ μια νοοτροπία «πάντα κάτι».

Πάντα κάτι. Το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα!

Λοιπόν, τι γίνεται αν τα κίνητρα σας είναι σχεδόν ανύπαρκτα λόγω εποχής; Ξεκινήστε κάτι μικρό.

Θα μπορούσατε να βάλετε ένα βιντεάκι  προπόνησης όπως αυτό, δυνατή μουσική και φύγαμε… όχι;

Επίσης το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια προπόνηση στο σπίτι είναι η συλλογή ασκήσεων για μεγάλες μυϊκές ομάδες. Όπως προβολές, έλξεις , push-ups και σανίδες. Ίσως σας φαίνονται κλασικές ασκήσεις αλλά υπάρχουν τρόποι να γίνουν διασκεδαστικές.

Δοκιμάστε λοιπόν μερικές μη συμβατικές προπονήσεις γιατί όλα φαίνονται πιο ωραία όταν δεν αισθάνεστε ότι γυμνάζεστε με το ζόρι.

Insta σανίδες

Σανίδες για 30 δευτερόλεπτα πριν ελέγξετε το Instagram (ή όποιο κοινωνικό μέσω δικτύωσης και εθισμού της επιλογής σας).

Δοκιμάστε το. Σύντομα θα έχετε κάνει 10 σανίδες μέσα στην μέρα! Επίσης, θα σας κάνει να σκεφτείτε δύο φορές για το αν πραγματικά πρέπει να εθιζόμαστε όλη την ώρα. Έτσι win-win γύρω από όλα.

Bathroom Squat

Κάνετε 10 επαναλήψεις κάθε φορά που πηγαίνετε στο μπάνιο.

Η ενσωμάτωση αυτών των μικρών στόχων γυμναστικής μερικές καθημερινές ή το Σαββατοκύριακο βοηθάει να ξαναβρούμε την θέληση και την όρεξη να γυρίσουμε στο γυμναστήριο. Στη συνέχεια θα είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μια πιο ολοκληρωμένη προπόνηση. Τουλάχιστον προσπαθήστε!

Stretching

Αν όλα τα παραπάνω σας βαρύνουν πολύ, μπορείτε πάντα να σηκωθείτε από τον καναπέ και να κάνετε διατάσεις.

Μην υποτιμάτε τις διατάσεις και την κινητικότητα. Το stretching βελτιώνει την κυκλοφορία αυξάνοντας τη ροή του αίματος στους μύες σας, και σας κάνει να νιώσετε αναζωογονημένοι και χαρούμενοι.

Και μετά από μια κουραστική παρακολούθηση ενός ακόμη επεισοδίου στο… Netflix οι διατάσεις θα σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα.

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822