*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Οι τάσεις της φυσικής αγωγής έρχονται και παρέρχονται, αλλά μια καλή βασική και δομημένη προπόνηση θα είναι πάντα στην μόδα. Σίγουρα, θα μπορούσατε να συνδυάσετε μερικές βασικές ασκήσεις στη ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος. Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα στο να αφιερώνεις λίγο χρόνο για βασικές προπονήσεις κορμού.

Όσο περισσότερη έμφαση δίνετε στην ενδυνάμωση του πυρήνα σας, τόσο πιο γρήγορα το σώμα σας θα νιώσει βελτίωση σε δύναμη και αντοχή. Αυτό ισχύει είτε θέλετε να χτίσετε τη δύναμη του πυρήνα, να καταπολεμήσετε τυχόν πόνους στη μέση ή να ενισχύσετε την απόδοσή σας σε κάποιο αθλήματα.

Αυτή η βασική προπόνηση διάρκειας 20 λεπτών, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη δύναμη που χρειάζεστε για να πετύχετε οποιονδήποτε στόχο. Κάντε το δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, εάν θέλετε να δείτε άμεσα αποτελέσματα.

✅5 ασκήσεις 1’ η κάθε άσκηση στη σειρά χωρίς διάλειμμα.
✅Στο τέλος των 5 ασκήσεων( 1 κύκλος) διάλειμμα 2´.
✅3-4 κύκλους την φορά.

❇️Σανίδα στις παλάμες 1’ και με σταθερό κορμό ακουμπάω ώμους εναλλάξ για 1’.

 

❇️ Από ύπτια θέση με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο στο πλαι, ανεβάζω τον κορμό μου με χέρι ψηλά μέχρι να έρθω σε θέση καθιστή 1´ η κάθε πλευρά.

 

❇️ Απο ύπτια θέση με γόνατα ορθή γωνιά με κορμό, τεντώνω τα πόδια ψηλά κ επαναφέρω 1’.

 

❇️Από όρθια θέση περπατάω με τα χέρια μέχρι να έρθω σε θέση σανίδας, μαζεύω και τεντώνω γόνατα με αναπήδηση και επανέρχομαι σε θέση squat για 1’.

 

❇️Από στήριξη σε γόνατα και παλάμες κρατάω τα γόνατα μου στον αέρα με ίσια πλάτη και σπρώχνω προς τα έξω και τα δυο πόδια ταυτόχρονα για 1’.

 

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα ασκήσεων:

 

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia