*Γράφει η yoga instructor, Βάλια Γιατζάκη

Υπάρχουν τρείς επιλογές για να κανείς ένα μάθημα yoga. Η πρώτη επιλογή είναι να βάλεις μουσική χωρίς λόγια, η δεύτερη είναι να επιλέξεις τραγούδια με λόγια (συνήθως είναι mantras) και η τρίτη είναι να μην έχεις μουσική. Όλα εξαρτώνται από τι είδος yoga κανείς και από το τι σου ταιριάζει καλύτερα.

Η αλήθεια είναι ότι η μουσική σε βοηθάει να χαλαρώσεις και ταυτόχρονα να ταξιδέψεις. Ουσιαστικά σε συντονίζει με την ενέργεια και την ροή της πρακτικής. Καλό θα ήταν στην αρχή του μαθήματος, αλλά και καθόλη την διάρκεια να επιλέξεις μια μουσική χωρίς λόγια, έτσι ώστε να μην σε αποσυντονίζει από την πρακτική σου!

Στο τέλος καλό θα ήταν να ακούσεις ένα mantra (δηλαδή επαναλαμβανόμενοι ήχοι, λέξεις ή φράσεις που βοηθούν στη συγκέντρωση και την χαλάρωση), καθώς σε βοηθάει στο να κρατήσεις το νου δεσμευμένο στο εδώ και τώρα . Δεν υπάρχει σωστό και λάθος καθώς ό,τι και αν επιλέξεις, είναι αποδεκτό, αν φυσικά σε βοηθάει στο να εμπνευστείς και να συγκεντρωθείς καλύτερα στην πρακτική σου!

Ένα πολύ καλό εργαλείο για να διαμορφώσεις την δίκη σου playlist είναι το Spotify. Είναι πολύ οικονομικό και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και αν δεν έχεις πρόσβαση στο Internet . Παρακάτω θα βρεις μια προτεινόμενη playlist από τις προσωπικές μου επιλογές όπου έχει διαφορά τραγούδια και mantras για να εμπνευστείς και να ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου . Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.

Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:

Instagram:https://www.instagram.com/valiagiatz

Email: valiagiatz@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης 

Κάθεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή; Έξι ασκήσεις που θα σας ξεπιάσουν

Πόνος στη μέση: Επτά απλές ασκήσεις που ανακουφίζουν – Δοκιμάστε τις