Γράφει η Σοφία Περδίκη, personal trainer

Οι προπονητές πίνουν νερό στο όνομα του, εμείς παίρνουμε όρκο για τα αποτελέσματα του, γι’ αυτό και τα μαθήματα TRX στα γυμναστήρια είναι πάντα γεμάτα. Η προπόνηση TRX είναι επίσημα μια τρέλα γυμναστικής και όχι άδικα. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, προσφέρει εκατοντάδες επιλογές άσκησης και επειδή είναι φορητό μπορείτε να το κάνετε οπουδήποτε.

Οι ασκήσεις που ακολουθούν είναι απλές λειτουργούν για το άνω και κάτω μέρος του κορμού σας από πολλές οπτικές γωνίες, στοχεύοντας σε κάθε μυ και επαναλαμβάνοντας τον τρόπο με τον οποίο κινείστε στην καθημερινή ζωή σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνετε απλώς πιο δυνατοί αλλά θα έχετε επίσης καλύτερη απόδοση και λιγότερες πιθανότητες στο να είσαστε επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Επιπλέον, επειδή θα πρέπει να διατηρήσετε την ισορροπία σας (οι ιμάντες είναι ταλαντευόμενοι), κάθε κίνηση ενεργοποιεί τον πυρήνα σας, ακόμα και τους μικρότερους μύες σας.

Εμπιστευτείτε μας, δεν θα αργήσει πολύ το TRX να σας γίνει απαραίτητο.

Πώς λειτουργεί: Δοκιμάστε αυτήν την προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ TRX, κάντε 2 σετ κάθε άσκησης για 30 δευτερόλεπτα στη σειρά, με αργό και ελεγχόμενο ρυθμό.

  1. Γνωρίζετε το TRX: Εκτελεστέ 3 σετ.
  2. Ένα λεπτό διάλειμμα στο τέλος κάθε άσκησης.
  3. Συνολικός χρόνος: έως 15 λεπτά

1. Προβολές με κάμψεις με το ένα πόδι στον ιμάντα. 2 σετ σε κάθε πόδι 30″ η κάθε άσκηση.

 

2. Με τα δύο πόδια στους ιμάντες τα γόνατα να απέχουν από το έδαφος, άρσεις της λεκάνης 2 σετ 30″.

 

3. Από όρθια θέση με κλίση του κορμού τραβάω ιμάντες με χέρια κοντά στα πλευρά μου, ανοίγω και σηκώνω ψηλά. 2 σετ 30″.

 

4. Jumping jacks ενώ κρατάω τους ιμάντες 2 σετ 30″.

 

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

 

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. 
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

 

 

Διαβάστε επίσης:

Outdoor training: Η προπόνηση που ρίχνει την αρτηριακή πίεση

Το πρόγραμμα που δυναμώνει κορμό και πλάτη σε 5′