Ως νέα μαμά, είστε απασχολημένη από το πρωί μέχρι το βραδύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο με το μωρό σας για μια αποτελεσματική προπόνηση. Η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη σας προτείνει μερικές εύκολες και γρήγορες ασκήσεις που μπορεί να γίνουν στο σπίτι εντός λίγων λεπτών.

Εύκολες ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα χωρίς όμως να χρειάζονται ώρες προσπάθειας. Επιπλέον, το μωρό σας θα είναι μαζί σας κι ενώ εσείς θα γυμνάζεστε εκείνο θα παίζει. Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις  ξεχωριστά σε 2 σετ των 15 επαναλήψεων την κάθε άσκηση με διάλειμμα ενός λεπτού ανάμεσα στις ασκήσεις ή όλες μαζί χωρίς διάλειμμα με χρόνο 30″ την κάθε άσκηση.

Ένας κύκλος δηλαδή ισούται με πέντε ασκήσεις στην σειρά.

Με την έγκριση του γιατρού σας, είναι καλό να αρχίσετε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση του μωρού (πιθανώς περισσότερο εάν υπάρχει μια καισαρική τομή).

Καθίσματα – Squat: 30″ ή δύο σετ 15 επαναλήψεων

Προβολές 30″ ή 15 επαναλήψεις το κάθε πόδι.

Σε προβολή σταθερή τεντώνετε και μαζεύετε τα χέρια για 30″ ή κάνετε 2 σετ 10 επαναλήψεων.

Απλοί κοιλιακοί με το μωρό για… βαράκι 30″ ή δύο σετ 20 επαναλήψεων.

Άρση κορμού και επιστροφή για 30″ ή δύο σετ 20 επαναλήψεων.

Κάμψεις με ένα φιλί για 30″ ή δύο σετ 15 επαναλήψεων.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.