*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Πώς να χάσετε λίπος, χωρίς να σκοτώνετε τον εαυτό σας με εξαντλητικές δίαιτες… Υπάρχουν τόσες πολλές απόψεις και τόσες πολλές θεωρίες. Πώς γίνεται λοιπόν; Και ποιος ξέρει πραγματικά τον καλύτερο τρόπο να το κάνει χωρίς να είναι πολύ δύσκολο για εσάς; Όλοι έχουμε τις δουλειές μας, έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής, οικογένεια, υποχρεώσεις, μια καθημερινότητα απαιτητική.

Δεν υπάρχει χρόνος για μια περίπλοκη δίαιτα που προστίθεται στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να κάνετε το πρώτο βήμα και να ξεκινήσετε αν δεν ξέρετε τι να κάνετε.

Η απάντηση είναι απλή! Χρειάζεστε μεθοδικότητα και προγραμματισμό.
Κάντε ένα πρόγραμμα γυμναστικής όπως το παρακάτω 3 φορές την εβδομάδα.

Τα πρόγραμματά σας δεν θα πρέπει να σας παίρνουν πάνω 45-60 λεπτά ανά συνεδρία. Μετά από κάθε τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσατε να κάνετε 30 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης για να κάψετε ακόμη πιο πολύ λίπος (όχι παραπάνω)!

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το cardio σας τις ημέρες που δεν θα κάνετε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης και θα έχετε έτσι μόνο το αερόβιο κομμάτι της προπόνησης σας. Είτε αυτό είναι πάνω σε ένα διάδρομο, είτε σε ελλειπτικό και βέβαια μην υποτιμάτε τη δύναμη του περπατήματος σε εξωτερικό χώρο.

Ένα ακόμη σημείο που θα πρέπει να δώσετε βάση βέβαια είναι η διατροφή! Αντί να μιλάμε για αυτό που δεν μπορείτε να φάτε, ας μιλήσουμε για το τι μπορείτε να φάτε. Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά είδη τροφών που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα διατροφής σας.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλό να κάνετε έξι «γεύματα» την ημέρα, καθώς το να τρώτε πιο συχνά θα αυξήσει το μεταβολισμό σας, το οποίο με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να χάσετε λίπος και να τροφοδοτήσετε επίσης τους μύες σας, ώστε να πάρουν εκείνη τη σταθερή τονισμένη μορφή που θέλετε. Μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστεί να περάσετε το χρόνο σας στην κουζίνα όλη την ημέρα, μερικά από τα «γεύματα» θα είναι ένα γρήγορο σνακ. Θα τρώτε κάθε 3 ώρες, ώστε το σώμα σας να γίνει πιο αποτελεσματικό στην καύση όλων των θερμίδων πιο γρήγορα. Αυτό θέλουμε να συμβεί για να χάσουμε λίπος.
Είναι εύκολο!

Πάμε να γυμναστούμε λοιπόν!

  • 5 ασκήσεις
  • 2 σετ 20 επαναλήψεις η κάθε άσκηση.
  • 30” ξεκούραση στο τέλος κάθε 20 επαναλήψεων.
  • 1′ ξεκούραση στο πέρασμα της επόμενης καινούριας άσκησης.

1. Προβολή με κίνηση του μπροστινού ποδιού.

2. Κάνουμε squat ακουμπώντας την πλάτη σε ένα σταθερό σημείο μετράμε μέχρι το 20 και 20 άρσεις από την ίδια θέση των ποδιών ανά πέντε αλλάζουμε πόδι.

3. Push ups με λυγισμένα γόνατα.

4. Από ανάποδο τραπεζάκι τεντώνουμε και ανεβοκατεβάζουμε πόδι τεντωμένο με σταθερά ψηλά την λεκάνη.

5. Σανίδα σταθερή μετράμε μέχρι το 20 και άλλα 20 παίζουμε με το βάρος του σώματος μπρος πίσω.

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822