Η παραλλαγή Omicron επελαύνει κυριολεκτικά σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της προτιμώντας ιδιαίτερα τις ευαίσθητες ηλικίες 18-30 ετών που δεν σταματούν να συγχρωτίζονται, να κυκλοφορούν και να μετακινούνται με τα ΜΜΜ.

Κι ενώ στο κλείσιμο του έτους η προσδοκία όλων μας είναι να έρθει επιτέλους η λήξη αυτής της πανδημίας που μας έχει εξουθενώσει σωματικά και ψυχικά, το κυκλικό γράμμα της αλφαβήτου καθιστά σαφές ότι ο κύκλος του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη κλείσει.

Θα ήταν λοιπόν ελάχιστα αναμενόμενο, δεδομένης της έντασης της πανδημίας, οι αναγνώστες ενός site όπως το ygeiamou να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για θέματα εκτός του κορωνοϊού τα τελευταία δυο χρόνια. Πράγματι οι αριθμοί  – τα γνωστά google analytics – μας αποκαλύπτουν ότι τα κυριότερα θέματα που σας έχουν απασχολήσει είναι αυτά που αφορούν τον SARS-CoV-2, τα συμπτώματα του κορωνοϊού, την παραλλαγή δέλτα και φυσικά την νεότερη άφιξη, omicron.

Και όμως μέσα στον πανδημικό κυκεώνα φαίνεται ξεκάθαρα και μια ακόμη τάση. Διαφαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν έχει πάψει να σας απασχολεί η φροντίδα για την υγεία, για τον προσεγμένο τρόπο ζωή και τις συνήθειες που θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού. Δίπλα λοιπόν στα θέματα για την omicron, την δέλτα και τον κορωνοϊό εν γένει, δεν σταμάτησαν να έρχονται κορυφαία στις  προτιμήσεις και αυτά που αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, πώς θα… πέσει η κοιλίτσα, θα προστατεύσετε την καρδιά σας, θα ρυθμίσετε το σάκχαρο, αλλά και όλα τα ζητήματα υγείας που σας απασχολούν.

Ας δούμε ποια είναι τα θέματα που σας κέρδισαν τη χρονιά που πέρασε.

Εμείς σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να επιλέγετε το ygeiamou για την πλήρη και σφαιρική ενημέρωσή σας σε κάθε θέμα που αφορά την σωματική και ψυχική υγεία.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με ygeiamou!

Νίκη Ψάλτη

Αρχισυντάκτρια ygeiamou

 

Κορυφαίο στις προτιμήσεις σας ένα θέμα για το πασίγνωστο φρούτο που όχι μόνο κάνει τον γιατρό, αλλά και την κοιλιά πιο πέρα!

Τέσσερα κιλά μείον και λιγότερο λίπος στην κοιλιά με αυτό το φρούτο πριν το γεύμα

 

Ακολουθεί μια είδηση που δίνει έμφαση στον τρόπο που κοιμόμαστε και πώς αυτός επηρεάζει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Έμφραγμα: Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος για όσους κοιμούνται έτσι

 

Τα προβλήματα του πεπτικού και δη της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης παραμένουν πάντα ψηλά στις προτιμήσεις σας, ίσως επειδή το στομάχι – ο δεύτερος εγκέφαλος του σώματος – ταλαιπωρείται τόσο πολύ στο πλαίσιο του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Τέσσερις κινήσεις ματ που λύνουν το πρόβλημα

 

Τα προγράμματα ασφάλισης για εσάς και τους αγαπημένους σας συνεχίζουν να παραμένουν πρώτα στη λίστα των προτεραιοτήτων σας, γι’ αυτό και εμείς φροντίζουμε για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωσή σας.

Νοσηλεία – Αποζημίωση: Τρεις κινήσεις που θα «σώσουν» το πορτοφόλι σας

Νοσηλεία – Αποζημίωση: Τρεις κινήσεις που θα «σώσουν» το πορτοφόλι σας

 

Μία ακόμη βασική μέριμνα υγείας αποτελεί η σωστή ρύθμιση του σακχάρου. Τα άρθρα μας για το ζήτημα είναι πολλά, ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό, όχι όμως και το μόνο που κέρδισε το ενδιαφέρον σας.

Διαβήτης: Δύο SOS κινήσεις που κρατούν το σάκχαρο υπό έλεγχο

Διαβήτης: Δύο SOS κινήσεις που κρατούν το σάκχαρο υπό έλεγχο

 

Τα μυοσκελετικά προβλήματα και η δυνατότητα ανακούφισης από τους πόνους που ταλαιπωρούν την μέση και την πλάτη μας απασχολούν όλους ανεξαιρέτως. Γι’ αυτό και η ανταπόκρισή σας σε θέματα που «ισιώνουν» την πλάτη είναι πάντα θεαματική.

Τρεις ασκήσεις για δυνατή πλάτη και «ίσια» σπονδυλική στήλη

 

Η υγεία και η σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας βρίσκεται πάντα στην κορυφή των θεμάτων που μας απασχολούν. Γι’ αυτό και τα αντανακλαστικά σας είναι πάντα ευαίσθητα σε θέματα που αφορούν τα παιδιά.

Ύψος: Η διατροφή που κόβει πόντους από το ανάστημα των παιδιών και αποδυναμώνει τα οστά

Ύψος: Η διατροφή που κόβει πόντους από το ανάστημα των παιδιών και αποδυναμώνει τα οστά

 

Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και τα θέματα για τα κατοικίδια από τις πιο αγαπημένες μας ενότητες. Και δική σας!

Ανακαλύψτε τι θέλει να «πει» ο σκύλος όταν γλείφει τη μύτη του ή κρύβει την ουρά του

Ανακαλύψτε τι θέλει να «πει» ο σκύλος όταν γλείφει τη μύτη του ή κρύβει την ουρά του

 

Βασικό μέλημά μας συνεχίζει να αποτελεί η ενίσχυση της μνήμης, η θωράκιση του εγκεφάλου από τον κίνδυνο άνοιας και η προστασία του από την εκφυλιστική νόσο Αλτσχάιμερ. Τούτο φαίνεται κάθε φορά που το ygeiamou σας δίνει μια χρήσιμη πληροφορία για την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας.

Το αρωματικό βότανο που δυναμώνει τη μνήμη και προσθέτει χρόνια ζωής

Το αρωματικό βότανο που δυναμώνει τη μνήμη και προσθέτει χρόνια ζωής

 

Το θέμα που μας απασχολεί όλους! Ελπίζουμε το τέλος της πανδημίας να είναι πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε.

Έτσι θα τελειώσει η πανδημία – Το επικρατέστερο σενάριο

Έτσι θα τελειώσει η πανδημία – Το επικρατέστερο σενάριο