Ένα αποτελεσματικό παυσίπονο για την καταπολέμηση των σωματικών ενοχλήσεων που δεν απαιτεί μπλιστεράκι, αλλά στρωματάκι… Μάλλον το καταλάβατε ήδη.

Πρόκειται για τη γιόγκα! Πληθαίνουν οι έρευνες που τη συσχετίζουν με παυσίπονη δράση σε περιπτώσεις χρόνιων πόνων όπως ο πόνος στη μέση, καθώς και για τη μείωση δυσάρεστων παρενεργειών διαφόρων θεραπευτικών αγωγών για σοβαρές νόσους όπως ο καρκίνος του προστάτη.

«Ένωση του νου και του σώματος». Αυτό σημαίνει η σανσκριτική ρίζα «yuj» από την οποία προέρχεται η λέξη γιόγκα. Πρόκειται για μια συνολική στάση ζωής, τις αρχές της οποίας έγραψε το 2ο αιώνα π.Χ. ο ινδός σοφός Πατάντζαλι. Στη Δύση, τη γνωρίζουμε λιγότερο ως φιλοσοφία και περισσότερο ως εναλλακτική μορφή άσκησης που κερδίζει ολοένα και περισσότερους πιστούς, αλλά και μελετητές.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αμερικανική Εταιρία για την Αντιμετώπιση του Χρόνιου Πόνου (American Pain Society) η γιόγκα αναδεικνύεται σε σημαντικό μέσο διαχείρισης και αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι μέχρι τώρα έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική εξάσκηση της γιόγκα σταματά ή και αντιστρέφει την εκφυλιστική δράση (συρρίκνωση της φαιάς ουσίας) που επιφέρει στον εγκέφαλο ο χρόνιος πόνος.

Διαβάστε ακόμη

Έξι βασικές ασκήσεις για όσους κάνουν γιόγκα για πρώτη φορά

Καλύτερος ύπνος και λίμπιντο – Και άλλοι οκτώ λόγοι να κάνουμε γιόγκα