*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Η εμπειρία του να γίνεσαι μαμά είναι κάτι που όλες φανταζόμαστε αλλά δεν έχουμε πλήρως συνειδητοποίησει μέχρι να έρθει η στιγμή. Οι 24 ώρες μοιάζουν λίγες και γενικά «δεν έχουμε χρόνο».

Τι θα λέγατε όμως μερικά λεπτά της ημέρας σας να έχουν διπλό όφελος και για εσάς αλλά και για το μωρό; Παρακάτω θα βρείτε κάποιες βασικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μαζί με το μωράκι σας, χρησιμοποιώντας το βάρος του και παίζοντας μαζί του.

Ασκηθείτε για 10-12 επαναλήψεις (μετρώντας δυνατά για να σας ακούει) για 3 σετ την κάθε άσκηση. Πριν απο την εκτέλεση του προγράμματος, καλό θα ήταν να πάρετε την έγκριση του ιατρού σας και να βεβαιωθείτε οτι το μωρό είναι σε ηλικία που μπορεί να στηρίξει τον αυχένα του ή ακόμη καλύτερα να μπορεί να κάθεται.

Extra tip: Να γίνεται η άσκηση 1,5 με 2 ώρες μετά το γεύμα του.

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. «To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία»

Διαβάστε επίσης 

Πέντε απλές ασκήσεις καταπολεμούν τις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης

Να τι κερδίζει το μωρό όταν η μαμά γυμνάζεται στην εγκυμοσύνη