homescreen

Χαλαρώσατε στις γιορτές; Έτσι θα ξαναμπείτε σε πρόγραμμα fitness – Πάμε!

Χαλαρώσατε στις γιορτές; Έτσι θα ξαναμπείτε σε πρόγραμμα fitness – Πάμε!


ygeiamou.gr team

Αν νιώθετε ότι ξεφύγατε μετά από την εορταστική περίοδο ελαφρότητας και χαράς, η personal trainer Σοφία Περδίκη προσφέρει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιστρέψετε στο πρόγραμμα ενίσχυσης της φυσικής σας κατάστασης. Ξεκινάμε!

*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Αν και η περίοδος των γιορτών δεν έχει τελειώσει ακόμη, πιθανότατα να νιώθετε ότι έχετε χαλαρώσει γενικά και ειδικά.

Φυσικά, η εορταστική περίοδος είναι για να περνάτε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, πόσο μάλλον τώρα που ζούμε ένα ακόμη lockdown, αλλά ταυτόχρονα είναι εύκολο να παρασυρθείτε λίγο και να απολαύσετε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές.

Έλα όμως που την νέα χρονιά, το αποτέλεσμα όλων αυτών των φαγητών και του αλκοόλ τείνει να έχει «φόρο» και αυτό, με τα παντελόνια μας να είναι πιο σφιχτά και τα επίπεδα ενέργειας να αρχίζουν να εξασθενούν. Αντί, ωστόσο, να κολλήσουμε σε αυτό το mood, είναι σημαντικό ενεργοποιηθούμε, το οφείλουμε στον εαυτό μας για την υγεία μας και την φυσικής μας κατάσταση.

Όλα αυτά όμως λέγονται πιο εύκολα από ό,τι γίνονται, οπότε εδώ είναι μερικές συμβουλές για να επιστρέψετε σε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης μετά την εορταστική περίοδο:

1. Κάντε μία λίστα

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ο καλύτερος τρόπος για να οργανωθείτε είναι να δημιουργήσετε μια λίστα.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε από τα ρούχα προπόνησης που θέλετε να αγοράσετε, τις ημέρες και τις ώρες που είστε ελεύθεροι να ασκηθείτε, τι είδους άσκηση θέλετε να ξεκινήσετε.

Βλέποντας όλα όσα γράφετε θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα σχέδιά σας να επιστρέψετε στην προπόνηση σας πιο ρεαλιστικά, ενθαρρύνοντάς σας να σηκωθείτε και να προπονηθείτε!

2. Θέστε τον εαυτό σας μια πρόκληση

Εάν έχετε λίγη θέληση, γιατί να μην θέσετε τον εαυτό σας μια πρόκληση; Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από ένα τρέξιμο γυμναστικής 30 ημερών έως την εγγραφή ενός μήνα σε zoom μαθήματα fitness ή ακόμη και τη λήψη μιας εφαρμογής fitness στο κινητό σας.

Η εγγραφή σε μαθήματα εκ των προτέρων θα σας δώσει το κίνητρο που απαιτείται για να ολοκληρώσετε την «πρόκληση». Σε τελική ανάλυση, εάν έχετε προπληρώσει για συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων, δεν θα θέλατε να χάσετε τα χρήματά σας.

Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι όσο περνούν οι μέρες, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τη νέα σας καθημερινότητα όλο και περισσότερο και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν πραγματικά να φαίνονται.

3. Βρείτε έναν προσωπικό γυμναστή

Η επιστροφή στην προπόνηση μετά τις γιορτές και την κλεισούρα μπορεί να είναι ευκολότερη με τη βοήθεια ενός προσωπικού γυμναστή. Αν και αυτό θα κοστίσει κάτι παραπάνω , η βοήθεια ενός επαγγελματία θα διασφαλίσει το να επιτύχετε τους στόχους σας και θα το κάνετε με τον σωστό τρόπο.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο γυμναστής θα σας βοηθήσει επίσης να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να μην ξεχάσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσηςΑπόρρητο Απόρρητο