Η συνταγή για τέλειους κοιλιακούς με πέντε ασκήσεις δεν είναι τόσο περίπλοκη, σύμφωνα με την personal trainer κ. Σοφία Περδίκη.

Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα κοιλιακών, ακολουθήστε διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και καταναλώνετε λιγότερες πίτσες, junk food και λιπαρά κυρίως αργά το βράδυ. Επίσης πίνετε λιγότερο αλκοόλ, περισσότερο νερό και έχετε κάνει μόλις μια πολύ καλή αρχή!

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τραυματισμούς, είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πυρήνα. Δυνατός κορμός, δυνατό κέντρο, δυνατός πυρήνας! Θέλετε να κάνετε γιόγκα; Να ξεκινήσετε τρέξιμο; Να κάνετε κάποιο άθλημα; Όλα ξεκινούν από τον πυρήνα σας.

Αλλά δυστυχώς, αυτή η διαδικασία δεν γίνεται εν μία νυκτί. Και μέχρι τώρα, όλα τα άρθρα υπόσχονται άψογους κοιλιακούς σε ελάχιστο χρόνο και είναι λογικό να αναρωτηθείτε αν η επιμέλεια και η πειθαρχία κάνουν πραγματικά την διαφορά.

Καλά νέα: Με τη βοήθεια μερικών από τους καλύτερους γυμναστές του κόσμου, θα σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε ονειρεμένους κοιλιακούς.

Παρακάτω είναι οι αγαπημένες τους ασκήσεις κοιλιακών (abs), μαζί με μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την κάθε άσκηση τέλεια. Ενσωματώστε τα στην υπάρχουσα γυμναστική σας ή αν αισθάνεστε δυνατοί κάντε και τις πέντε ασκήσεις σε μορφή κυκλικής προπόνησης abs.

Δοκιμάστε τρεις κύκλους ασκήσεων (ένας κύκλος = πέντε ασκήσεις) στην σειρά που θα δείτε παρακάτω. Κάθε άσκηση έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων, ενώ μεταξύ των κύκλων μπορεί να μεσολαβήσει ένα λεπτό ξεκούρασης.

Άσκηση 1η

Εκτελούμε απλούς κοιλιακούς κάνοντας μικρή κίνηση από το έδαφος – 30″.

Άσκηση 2η

Με το ένα πόδι πάνω στο άλλο, ανεβάζουμε τον κορμό ταυτόχρονα με τα πόδια προσέχοντας πάντα όταν κατεβάζουμε τα πόδια να μην κάνει υπερέκταση η μέση –  30″.

Άσκηση 3η

Τοποθετούμε τα χέρια κάτω από ην λεκάνη χωρίς να σηκώνεται η μέση από το έδαφος και ανεβοκατεβάζουμε τα πόδια τεντωμένα -30″.

Άσκηση 4η

Κρατάμε τα πόδια στο πιο χαμηλό σημείο όπου δεν μας ενοχλεί η μέση και ανοίγουμε και κλείνουμε τα πόδια τεντωμένα – 30″.

Άσκηση 5η

Από θέση πλαϊνής στήριξης εκτελούμε κίνηση του κορμού για 30″ και μετά μαζεύουμε πόδι και αγκώνα ταυτόχρονα για 30″.

 

Δείτε το βίντεο με το πλήρες πρόγραμμα

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.