Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Μερικές φορές το να πάτε στο γυμναστήριο απλά δεν είναι εφικτό μέσα στην ημέρα. Το βεβαρημένο καθημερινό πρόγραμμα επιτρέπει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και πολύ λίγος από αυτόν αφιερώνεται στην προπόνηση. Μπορεί για κάποιους αυτό να είναι μια εύκολη δικαιολογία, για άλλους όμως πρόκειται για κάτι που ισχύει.

Το TRX, ωστόσο, σας εξοικονομεί χρόνο και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε την προπόνησή σας στο σπίτι, όπως εξηγεί η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη. Ο ιμάντας TRX (Total body Resistance Exercise) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με ένα TRX στο σπίτι και παρατηρήστε την σωστή εκτέλεσή τους.

Κάμψεις: 20 επαναλήψεις

Πιέσεις τρικεφάλων: 20 επαναλήψεις

Προβολές με το ένα πόδι στον ιμάντα: 30 επαναλήψεις

Έλξεις με τα πόδια σε ορθή γωνία στο έδαφος: 15 επαναλήψεις

Μόλις ολοκληρώσετε τις παραπάνω ασκήσεις έχετε κάνει ένα σετ. Οι αρχάριοι κάντε δυο σετ, όσοι έχετε μέτρια φυσική κατάσταση κάντε τρία και οι προχωρημένοι κάντε τέσσερα.

Ανάμεσα σε κάθε σετ συστήνεται μονόλεπτο διάλειμμα.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.