Ο χρόνος σε κυνηγάει αλλά δεν θέλεις να χάσεις την προπόνηση σου, ακόμη και τότε υπάρχει λύση: AMRAP (as many rounds as possible) ή σε απλά ελληνικά «όσο το δυνατόν περισσότεροι γύροι». Μέσα σε λίγα λεπτά, σχεδόν είκοσι, κάνεις τα πάντα! Πολλές μυϊκές ομάδες, ανεβάζεις παλμούς κάνοντας ταυτόχρονα και μυϊκή ενδυνάμωση. Βελτιώνεις δύναμη, αντοχή, ισορροπία γιατί δουλεύεις σε διάφορα κινησιολογικά επίπεδα.

Διάλειμμα; Μόνο αν το χρειάζεσαι πραγματικά, έτσι κάθε φορά που κάνεις την προπόνηση θα βλέπεις μόνος σου πόσο βελτιώνεσαι ανάλογα τους γύρους και τα διαλείμματα αντίστοιχα. Προσοχή λιγάκι στην τεχνική, γιατί ποτέ δεν ξεχνάμε ότι καλή η ποσότητα, αλλά ακόμη καλύτερη η ποιότητα των ασκήσεων.

Φύγαμε!

Προθέρμανση:  5′ σχοινάκι

 

Ακολουθούν 15′ κύρια προπόνηση AMRAP (όσους περισσότερους γύρους μπορείς):

1. mountain climbers – 20 επαναλήψεις.

 

2. plank (σανίδα) – μετράμε μέχρι το 20.

3. άρσεις εναλλάξ χέρια και περπάτημα από plank – 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

4.burpees παραλλαγή με medicine ball και άρση – 20 επαναλήψεις.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα ασκήσεων

 

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

 

Διαβάστε επίσης:

Tabata: Έτσι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από ποτέ

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να νικήσετε το άγχος και την κατάθλιψη

TRX: Τέσσερις ασκήσεις για δυνατούς μύες – Η πιο αποτελεσματική προπόνηση