Οι σκύλοι σύμφωνα με τους ερευνητές από το αμερικάνικό Canisius College είναι η καλύτερη επιλογή συντροφιάς με σκοπό την ξεκούραση και τον ποιοτικό ύπνο, ενώ από την άλλη μεριά οι γάτες δεν είναι εξίσου καλές γι’ αυτό το σκοπό.

Οι ερευνητές εξέτασαν 962 γυναίκες για να διαπιστώσει εάν κοιμούνταν μαζί με το κατοικίδιό τους, αλλά και πόσο καλά κοιμούνταν μαζί του. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 55% των γυναικών μοιράζονταν το κρεβάτι με το σκύλο τους και το 31% με τη γάτα τους -φαίνεται ότι οι Αμερικανοί λατρεύουν τα κατοικίδιά τους!

Συγκριτικά με τους ανθρώπους, ο ύπνος με τους σκύλους θεωρήθηκε πιο ήρεμος, χωρίς διακοπές και συσχετίστηκε με εντονότερα συναισθήματα άνεσης και ασφάλειας, σημειώνουν οι ερευνητές. Από την άλλη μεριά οι γάτες που κοιμούνταν στο κρεβάτι του κηδεμόνα τους θεωρήθηκαν εξίσου ενοχλητικές με τους κανονικούς τους συντρόφους και συσχετίστηκαν με πιο αδύναμα συναισθήματα άνεσης και ασφάλειας συγκριτικά με άλλους τετράποδους ή δίποδους συντρόφους!

Επίσης οι γυναίκες που είχαν για παρέα τους τον σκύλο έπεφταν νωρίτερα για ύπνο και ξυπνούσαν πιο νωρίς συγκριτικά με εκείνες που κοιμούνταν παρέα με τη γάτα τους. Ενδεχομένως αυτή η διαφορά να οφείλεται στο ότι η ιδιοκτησία ενός σκύλου συνεπάγεται ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα για την φροντίδα και την κάλυψη των αναγκών του σύμφωνα με τους ερευνητές.

Εάν λοιπόν αφήνετε το τετράποδο φιλαράκι σας να ανεβαίνει στο κρεβάτι σας και να κοιμάται μαζί σας, ίσως τελικά να κάνετε πολύ καλά.