Ξεχάστε τον ιδανικό χώρο γραφείου, αλλά στοχεύστε σε ένα εργονομικό περιβάλλον
Αυτό σημαίνει άφθονο φως και σωστή ευθυγράμμιση υπολογιστή, πληκτρολογίου και καρέκλας. Συμβιβαστείτε με τα υπόλοιπα.

Κινηθείτε αρκετά, κάθε μία ώρα τουλάχιστον
Η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βγείτε έξω για να περπατήσετε ή να τρέξετε. Ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους, ξαπλώστε στο πάτωμα και τεντωθείτε, κάντε κοιλιακούς ή κάμψεις.

Βγάλτε ημερήσιο πρόγραμμα και ακολουθήστε το
Αυτό μπορεί να φανεί σωτήριο για τα παιδιά που έχουν την τάση να παραβιάζουν κανόνες και προγράμματα. Βοηθάει επίσης τους ενήλικες να επικεντρώνονται σε ένα πρόγραμμα. Ωστόσο, η μετάβαση είναι δύσκολη ειδικά για τα παιδιά με νοητικές δυσχέρειες και δυσκολίες μάθησης.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας στο σπίτι
Ξεκινήστε μια δεύτερη γλώσσα άνευ διδασκάλου ή μάθετε να κάνετε ψηφιακό μοντάζ. Ξαναπιάστε την κιθάρα ή μάθετε να κάνετε ψηφιακή επεξεργασία εικόνας. Σκεφτείτε ότι στη δεκαετία που διανύουμε, σχεδόν οι μισοί από τους εργαζόμενους θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μια δεύτερη καριέρα σε κάτι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που έχουν συνηθίσει να κάνουν ως τώρα.

Συνεργαστείτε με τα παιδιά σας
Η καλή συνεργασία εξαρτάται από τρία πράγματα: σύνδεση, συναισθηματική καθοδήγηση και καλή επικοινωνία. Αναδείξτε τα θετικά συναισθήματα που υπερισχύουν των αρνητικών και διδάξτε τα παιδιά σας να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με τον λόγο.

Χρησιμοποιήστε την ενσυναίσθηση
Ακόμη και όταν τα παιδιά σας βρίσκουν τα πάντα ενοχλητικά και βαρετά και απορρίπτουν ό,τι και αν τους προτείνετε, μια τοποθέτηση του τύπου «καλά, νομίζετε ότι είναι βαρετό, αλλά αν το κάνεις θα δεις ότι είναι πολύ ενδιαφέρον», μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.

Περάστε ποιοτικό χρόνο κάθε μέρα με τα παιδιά σας
Ανάγνωση. Παιχνίδι. Παρακολούθηση μιας ποιοτικής σειράς, ενός ντοκιμαντέρ με εκπαιδευτικές διαστάσεις. Ζωγραφική ή μια σοβαρή ιστορική ή επιστημονική συζήτηση αν είναι μεγαλύτερα. Τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα εάν τα διδάσκουμε παρά όταν τα επικρίνουμε. Στην πραγματικότητα, η κριτική, η περιφρόνηση και η υποτίμηση είναι ό,τι χειρότερο.