Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Μελέτη έδειξε ότι, ο εκπρόσωποι του ωραίου φύλου με μεγάλος μέγεθος μαστών, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν από γρίπη και κρυολόγημα σε σχέση με αυτές που έχουν μικρό στήθος.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που είναι ιδιαίτερα «προικισμένες», μπορεί να αρρωστήσουν κατά μέσο όρο 8,3 ημέρες.

Αντιθέτως, όσες έχουν μικρό ή ανύπαρκτο στήθος, υποφέρουν από λοίμωξη του αναπνευστικού κατά μέσο όρο 3,8 ημέρες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το μέγεθος των μαστών παίζει σημαντικό ρόλο στην θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος των γυναικών από τις λοιμώξεις.

Η έρευνα των Βρετανών δείχνει ότι, οι γυναίκες με αρκετά μεγάλο στήθος υποφέρουν από κρυολόγημα και γρίπη διπλάσιες φορές από εκείνες που έχουν στήθος «πλάκα».

Για τους ερευνητές, το λίπος που αποθηκεύεται στα γυναικεία στήθη, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό δυσκολεύοντας το ανθρώπινο σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί το λίπος που αποθηκεύεται στους μαστούς, μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό λόγω των υψηλότερων επιπέδων της ορμόνης λεπτίνης.

Η λεπτίνη παράγεται από λιπώδη κύτταρα και η ποσότητα που παράγεται σχετίζεται άμεσα με το ποσοστό του σωματικού λίπους.

Πρόκειται για μία ορμόνη που ελέγχει την όρεξη δίνοντας εντολή στον εγκέφαλο πότε να σταματήσει να τρώει.

Επιπλέον, βοηθάει τον ανθρώπινο εγκέφαλο να ρυθμίζει την ενέργεια που καταναλώνει στη διάρκεια της ημέρας.

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Archives of Sexual Behaviour συμμετείχαν πάνω από 400 γυναίκες που κλήθηκαν να απαντήσουν στο κατά πόσο είχαν αρρωστήσει από κρυολόγημα και γρίπη τα τελευταία τρία χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Ταμ Φράι, διευθυντής του βρετανικού Φόρουμ για την Παχυσαρκία δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph ότι «το μέγεθος του στήθους έχει αυξητική τάση στις γυναίκες αφού αυξάνεται το βάρος τους.

«Έξι στις 10 γυναίκες δεν έχουν πλέον κανονικό βάρος», όπως επισημαίνει.