Γράφει η Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
Tη δυνατότητα στους φοιτητές οι οποίοι διαμένουν στις εστίες, να μετακινηθούν εφάπαξ δωρεάν με τα μεταφορικά μέσα (υπεραστικά λεωφορεία) των μελών της Π.Ο.Α.Υ.Σ. προς την κατοικία την οποία διαθέτουν εντός της ελληνικής επικράτειας, δίνει το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός, Β. Διγαλάκης. Η δυνατότητα δεν αφορά αυτούς που τους δόθηκε η δυνατότητα κατ ́ εξαίρεση να στεγαστούν σε τουριστικά καταλύματα, επειδή δεν είχαν μόνιμη κατοικία να διαμείνουν.

Οι φοιτητές, οι οποίοι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις αποχωρούν από τις εστίες ή τις ξενοδοχειακές μονάδες στις οποίες διαμένουν, καλούνται να συμπληρώσουν σχετική υπεύθυνη δήλωσή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης του άρθρου 52 του ν. 4635/2019, συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική εφαρμογή «e-Dilosi» https://dilosi.services.gov.gr, στην οποία θα δηλώνουν συμπληρωμένο το κείμενο το οποίο παρατίθεται στο Παράρτημα του παρόντος.

Την εν λόγω υπεύθυνη δήλωση θα την επισυνάπτουν σε email με θέμα «Μετακίνηση Φοιτητών Εστιών» στο σώμα του οποίου θα παραθέτουν μόνο τα εξής στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, την πόλη στην οποία βρίσκεται η εστία ή η ξενοδοχειακή μονάδα στην οποία διαμένουν, και τον προορισμό μετακίνησής τους (τόπος της κατοικίας που διαθέτουν στην ελληνική επικράτεια). . Επισημαίνεται ότι κατά τη μετακίνησή τους οι φοιτητές με τα μεταφορικά μέσα της Π.Ο.Α.Υ.Σ. θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα για την απαραίτητη ταυτοπροσωπία.

Για την εφαρμογή της εν λόγω πρόβλεψης, οι διοικήσεις των Α.Ε.Ι. καλούνται όπως ενημερώσουν άμεσα και με κάθε πρόσφορο μέσο, τους φοιτητές των Α.Ε.Ι., οι οποίοι διαμένουν σε εστία ή σε ξενοδοχειακή μονάδα και επιθυμούν να μεταβούν στην κατοικία τους λόγω της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των εστιών των Α.Ε.Ι..

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Α.Ε.Ι. παρακαλούνται να αποστείλουν προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση depminoffice@minedu.gov.gr, τους καταλόγους με τους φοιτητές οι οποίοι διαμένουν σε εστία αρμοδιότητάς τους ή σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα κορωνοϊού: Κρίσιμο να αντέξουμε δύο εβδομάδες λέει η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου

Κορωνοϊός: «Δεν είχα γεύση, όσφρηση» – Συγκλονίζει 26χρονη που βρέθηκε θετική

Κορωνοϊός – Κεραμέως: Δεν χάνεται το εαρινό εξάμηνο στα πανεπιστήμια