Την ώρα που οι έρευνες των αστυνομικών στον Έβρο βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να βρεθούν όλα και περισσότερα «μαϊμού» rapid test που εξέδωσε ο φαρμακοποιός, που συνελήφθη για ψευδείς καταχωρίσεις πιστοποιητικών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών στο Πρωτοκκλήσι Σουφλίου, εντύπωση προκαλεί ο τρόπος δράσης του.

Όπως καταγγέλλει στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 άτομα με πλασματικά τεστ, ενώ στη λίστα υπάρχει περίπτωση να προστεθούν τις επόμενες ημέρες κι άλλα επτά, τα οποία αυτή την στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα καθώς σε τεστ του συγκεκριμένου φαρμακοποιού βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο φαρμακοποιός φαίνεται πως ανήκει στην μεγάλη ομάδα των αρνητών του Έβρου που έχει προκύψει μέσα από την εκκλησιαστική κοινότητα, γι’ αυτό και πολλοί πιστεύουν πως τα «μαϊμού» τεστ δεν τα έκανε τόσο με σκοπό το παράνομο κέρδος όσο για να εξυπηρετεί άτομα με τα ίδια πιστεύω με τα δικά του:

«Το φαρμακείο βρίσκεται στο χωριό Πρωτοκκλήσι κοντά στα 10χιλ μακριά από το Σουφλί. Εκεί έπαιρνες τηλέφωνο και ζητούσες κατόπιν παραγγελίας το αποτέλεσμα του rapid test που ήθελες. Το ήθελες αρνητικό το είχες, το ήθελες θετικό επίσης. Εδώ πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι πελάτες του βρέθηκαν σε δεκαήμερη καραντίνα μετά από δικό του τεστ. Οι ίδιοι σήμερα κυκλοφορούν ανάμεσα μας με βεβαίωση νόσησης πλασματική. Πελάτες του ήταν αστυνομικοί ακόμα και υψηλόβαθμοι, συνοριοφύλακες, δημόσιοι υπάλληλοι. Του ζητούσες τι ήθελες και μέχρι το βράδυ είχες το αποτέλεσμα στο κινητό σου».

Σύμφωνα με τον κάτοικο του Σουφλίου η κατάσταση περιπλέκεται καθώς ο συγκεκριμένος δεν είναι επίσημα φαρμακοποιός καθώς εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στο στρατό. Η γυναίκα του ήταν φαρμακοποιός η οποία όμως έχει πεθάνει με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανένας πως μπορούσε να κρατούσε την επιχείρησή της:

«Έτυχε να τον παρακολουθήσουν το τελευταίο δεκαήμερο ωστόσο εκείνος τις εξυπηρετήσεις αυτές τις κάνει πάνω από δυο μήνες, από τότε που έγιναν υποχρεωτικά τα rapid test. Έγινε γνωστός γιατί από την αρχή που μπήκαν τα rapid test στη ζωή μας ήταν ο πιο φθηνός, έπαιρνε 5ευρώ το τεστ. Τώρα για ένα πλασματικό τεστ δεν γνωρίζουμε την ταρίφα. Στο Σουφλί σου έκαναν τεστ με 10 και 12 ευρώ κι εκείνος έπαιρνε 5ευρώ. Είχε μεγάλο πελατολόγιο. Όλα ξεκίνησαν από τους αρνητές του κορωνοϊού, της μάσκας, των τεστ, των εμβολίων που έχουν προκύψει μέσα από την εκκλησιαστική κοινότητα. Ανάμεσα σ’ αυτούς ανήκει κι εκείνος» λέει και συνεχίζει:

«Τον παρακολουθούσε πάνω από δέκα ημέρες το εσωτερικών υποθέσεων και κατέγραφαν τα πάντα, ποιοι πήγαν, πόσες φορές, παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα. Πολιτικό προσωπικό στον στρατό είναι ο κύριος, δεν είναι φαρμακοποιός. Η γυναίκα του ήταν φαρμακοποιός κι έχει πεθάνει γι αυτό και κανένας μας δεν γνωρίζει πως μπόρεσε και κράτησε την επιχείρηση. Αν ελεγχθεί σωστά η όλη ιστορία μιλάμε για μεγάλο αριθμό πλασματικών τεστ, διότι υπάρχουν άτομα που έκαναν δυο και τρια τεστ την εβδομάδα. Η ποσότητα των τεστ που έκανε τον πρόδωσε».

Η παράνομη δράση του εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλες τις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα πολλοί να τον επισκέπτονται ή μιλούν μαζί του τηλεφωνικά:

«Είναι ιδιαίτερος άνθρωπος, για μένα αρνητής από θρησκευτική πεποίθηση είναι όπως και οι περισσότεροι εδώ. Όλοι μαζί τα κάνανε απλά έτυχε η φήμη του να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη που επικοινωνούσαν συνεχώς μαζί του. Μέχρι και από την Θεσσαλονίκη τον καλούσαν και τους έστελνε πλασματικά rapid. Εδώ οι αρνητές δεν θέλουν να κάνουν ούτε rapid test τίποτα. Ακόμα και οι Πομάκοι τα τεστ τους τα έκαναν εκεί. Δυστυχώς στον Έβρο τα ποσοστά του εμβολιασμού είναι μικρά ο κόσμος δεν εμβολιάζεται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε από τώρα», λέει ο Βασιλακόπουλος για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Η μετάλλαξη στη νότια Αφρική μάς ανησυχεί πολύ, λέει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»

Ουρές έξω από την κινητή μονάδα εμβολιασμού στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης