Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση για την εξάλειψή της πανδημίας εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Παρασκευής με αφορμή την εμφάνισης μιας νέας επικίνδυνης παραλλαγής του ιού από την Μποτσουάνα, σημείωσε πως «δυστυχώς, όσο αφήνουμε την πανδημία να συνεχίζεται και να μεταλλάσσεται, ο ιός θα κάνει μεταλλάξεις. Κάποιες μπορούν να επικρατήσουν».

Μιλώντας συγκεκριμένα για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα είπε: «Αναφορικά με την παραλλαγή της Μποτσουάνα δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε από τώρα. Θα μελετηθεί και τις επόμενες ημέρες θα καταλάβουμε τη σοβαρότητά της».

Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο ένα είναι το ζητούμενο: ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Για να στηρίξει την άποψή του ο καθηγητής Πνευμονολογίας και μέλος της νέας επιτροπής του υπουργείου Υγείας παρέθεσε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οποία: Όσες χώρες έχουν πάνω από 80% του ενήλικου πληθυσμού έχουν μονοψήφιο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες.

«Η λύση στο πρόβλημα είναι ο εμβολιασμός. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι το εμβόλιο δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα εναντίον του εμβολίου. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το εμβόλιο σαν ένα πανίσχυρο όπλο», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι ανεμβολίαστοι», λέει η Κοτανίδου

Εφιάλτης για τους ειδικούς η σούπερ μεταδοτική μετάλλαξη της Μποτσουάνα – ‘Εχει ομοιότητες με τις Λάμδα και Βήτα

Τα εμβόλια στην Ελλάδα έχουν σώσει 12.175 ζωές ανθρώπων άνω των 60, δείχνει μελέτη των ΠΟΥ και ECDC