Freedom pass, δηλαδή voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-25 ετών το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021, θα χορηγήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξήγησε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα. Σύμφωνα με τον ίδιο με το Freedom Pass γίνεται μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι 18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Freedom Pass

Παρουσιαση_Freedom_Pass_Page_1
Παρουσιαση_Freedom_Pass_Page_2
Παρουσιαση_Freedom_Pass_Page_3
Παρουσιαση_Freedom_Pass_Page_4
Παρουσιαση_Freedom_Pass_Page_5
Παρουσιαση_Freedom_Pass_Page_6
Παρουσιαση_Freedom_Pass_Page_7
Παρουσιαση_Freedom_Pass_Page_8

Η προπληρωμένη κάρτα θα αφορά τους νέους που είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν και έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003. Η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά θα έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η διαδικασία θα γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών

Γεωργιάδης: Δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίζουμε τους πλήρως εμβολιασμένους

Πέτσας: Από νέο κύμα πανδημίας δεν κινδυνεύει η οικονομία αλλά οι ανεμβολίαστοι