Για την πορεία της πανδημίας αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία ενόψει και των ανακοινώσεων που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, η κυβέρνηση θα παράσχει οποιοδήποτε κίνητρο και οποιαδήποτε διευκόλυνση και πως σε αυτό το πνεύμα θα κινηθούν και οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για την δυνατότητα των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί ή που θέλουν να εμβολιαστούν, να ξαναπάρουν την κανονικότητα στα χέρια τους πολύ πιο γρήγορα από ότι αν περιμέναμε όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να καθυστερήσουν να το κάνουν κι εκείνοι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το πώς οι επιχειρηματίες θα διαχωρίζουν τους πελάτες είπε πως ο ίδιος έχει την εικόνα ότι είναι έτοιμοι, καθώς επιθυμούν να λειτουργήσουν ξανά τους κλειστούς χώρους, να επαναπροσλάβουν το προσωπικό τους, να επαναφέρουν τους τζίρους τους.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί το καλοκαίρι στην προσπάθεια για χτίσιμο του τείχους ανοσίας στον κορωνοϊό και προειδοποίησε ότι τυχόν νέο κύμα της πανδημίας που θα οφείλεται είτε στις μεταλλάξεις είτε στη χαλάρωση, δεν θα έχει μεγάλη επίπτωση για την οικονομία, αλλά θα επηρεάσει καθοριστικά τους ανεμβολίαστους. «Δεν κινδυνεύει η οικονομία, κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε τον προβληματισμό του για ορισμένα νησιά κάποια από τα οποία και αρκετά τουριστικά στα οποία οι εμβολιασμοί είναι λιγότεροι από το αναμενόμενο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί με αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων, καμπάνιες υπέρ του εμβολιασμού και με κινητοποίηση των τοπικών αρχών προκειμένου να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι νησιώτες.

Ειδήσεις σήμερα 

Μετάλλαξη Δέλτα: Φόβοι για τέταρτο κύμα της πανδημίας ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι – Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια

Διευκολύνσεις εμβολιασμένων: Στις 12:00 ανακοινώσεις από Μητσοτάκη και υπουργούς

Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσο κοντά είναι το τέταρτο κύμα – Οι νέοι κολλάνε ανεμβολίαστους και ηλικιωμένους