Την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας παντού, λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τόνισε μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Ένα μέτρο που θα πρέπει να γίνει επειγόντως και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει, είναι μάσκα παντού και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στη χρήση μάσκας αφού πολλοί δεν την χρησιμοποιούν συνέχεια ή ορθά, ενώ τόνισε ότι η χρήση της θα πρέπει να γίνεται από όλους και παντού, αφού έτσι γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

«Όταν φοράμε μάσκα η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι κάπου έσπασε το πρωτόκολλο.

«Κατά πάσα πιθανότητα κάπου παραβιάστηκε το πρωτόκολλο. Σε τέτοιες δομές πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι είναι σημαντικό και οι συγγενείς των ηλικιωμένων να τηρούν όλους τους κανόνες, ενώ θα πρέπει να δουν και αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα γηροκομεία που έχουν επιλέξει.

Σημαντική είναι και η ατομική ευθύνη που φέρει ο καθένας, καθώς «η πολιτεία δεν μπορεί να ελέγχει τον καθένα ξεχωριστά, είναι αδύνατο», υπογράμμισε ο κ. Δερμιτζάκης και κατέληξε στο ότι ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας δείχνει ότι «πρώτον είναι πολύ καιρό και δεύτερον ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο εύρος παραβίασης πρωτοκόλλου».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Γιατί φοβάται και ο Τσιόδρας την Αττική

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε χωριά της Βοιωτίας και της Εύβοιας

Moderna: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν θα είναι έτοιμο πριν από τις αμερικανικές εκλογές