Τα καινούργια δεδομένα της εποχής του κορωνοϊού εφάρμοσε με επιτυχία η Εκκλησία της Ελλάδος, με τους ιερούς ναούς και τους πιστούς να τηρούν κατά γράμμα τους νέους κανόνες σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που άνοιξαν οι εκκλησίες μας, ακόμα μεγαλύτερη χαρά είναι που έρχονται οι πιστοί τιμώντας όλη αυτή την προσπάθεια και έχουν συμορφωθεί με όλα τα μέτρα και τηρούν όλους τους κανόνες. Νιώθω ότι όλο αυτό θα διατηρηθεί και θα μας ωφελήσει» είπε μια πιστή του ενορίας του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων ενώ μια δευτερη συμπλήρωσε: «Ο ναός μας ήταν πλήρως εξοπλισμένος, είχε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά σε δύο σταθμούς, υπάρχουν κάποια άνρθωποι του ναού που μας συνιστούν να τηρούμε τις αποστάσεις και προσπαθούμε να λειτουργηθούμε έπειτα από τόσο καιρό».

Τα μέτρα των ειδικών λοιμοξιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας ήρθαν για να μείνουν, λένε οι πιστοί της ενορίας του Αγίου Αντωνίου Ανω Πατησιών μιλώντας στο protothema.gr , οι οποίοι τα εφάρμοσαν χωρίς πρόβλημα.

«Σήμερα ήταν μια πανέμορφη μέρα, η εκκλησία μας, μας είχε λείψει τόσο πολύ που όταν μπήκαμε μέσα δακρύσαμε από συγκίνηση και όταν χτύπησαν οι καμπάνες αυτό ήταν η τέλεια χαρά για μα. Ευχαριστούμε τον Θεό που είμαστε καλά και έχουμε έρθει εδώ, να συνεχίσουμε την ζωή μας κανονικά κοντά στην εκκλησία μας ευχαριστούμε και τον προϊστάμενο της ενορίας μας ο οποίος είχε τα πάντα έτοιμα και σωστά όπως έπρεπε από τις οδηγίες της Πολιτείας» είπε χαρούμενη μια πιστή.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα, των πιστών να κάθονται σε αποστάσεις ασφαλείας, ο ιερός ναός να διαθέτει, για όποιος επιθυμούσε στους πιστούς, μάσκες, γάντια και αντισηπτικό ενώ το Αντίδωρο δόθηκε μέσα σε σακουλάκι από τα χέρια του ίδιου του ιερέα.

«Ειμαι πολύ χαρούμενη και αισθάνομαι ευλογημένη. που καταφερα να έρθω στην εκκλησία. Θα κοινωνήσω ναι αλλά την ερχόμενη Κυριακή γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένη» είπε με στοργή μια άλλη πιστή.

Η Θεία Κοινωνία πραγματοποιήθηκε κανονικά, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δωθεί στους πιστούς με τον κόσμο όμως που ήταν προετοιμασμένος για την Θεία Μετάληψη να κρατά τις αποστάσεις και τα μικρά παιδιά να Κοινωνούν πρώτα.

«Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση σήμερα γιατί ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές για την Εκκλησία, την Πατρίδα μας και για τον κόσμο ολόκληρο. Ιδιαίτερα ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα είναι χαράς Ευαγγέλια για μας που έχουμε την δυνατότητα μέσα από όλη αυτή πολύμηνη απουσία των πιστών από τους ναούς μας σήμερα να βρισκόμαστε και να γιορτάζουμε την Πασχαλινή περίοδο. Να βλέπουμε ανθρώπους δικούς μας, πνευματικά μας παιδιά αγαπημένους ενορίτες μας, ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια έζησαν και πέρασαν την ζωή τους μέσα στον ναό αυτό, να βρίσκονται στον χώρο των οικίων τους τον χώρο τον οποίο έχουν αγαπήσει, έχουν πιστέψει και έχουν δώσει όλη τους την αγάπη και μέσα από την παρουσία των δημοσιογράφων γίνεται μεγαλύτερη η χαρά γιατι όλο αυτό εξακτινίζεται σε ολόκληρη την οικουμένη σε όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς και σε όλους τους συνανθρώπους μας, προσευχόμενοι Κύριος ο Θεός να ευλογήσει. Να βρεθεί αυτη η δυνατότητα του εμβολίου για τον κορονοιο και ποτέ πλέον η οικουμένη ούτε να θρηνήσει ανθρώπινα θύματα αλλά ούτε ποτέ να αποξενωθεί ο άνθρωπος από τον συνάνθρωπο», είπε ο πατέρας Θεολόγος Αλεξανδράκης Προϊστάμενος του ενοριακού ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησιών.

Ν. Ιωνίας Γαβριήλ :Δύο Θείες Λειτουργίες κάθε Κυριακή

Στο άνοιγμα των Ναών σήμερα Κυριακή αναφέρεται σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. «Καλούμαστε να αναλογισθούμε την ευθύνη απέναντι μεγάλη στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», λέει ο Μητροπολίτης και ανακοινώνει ότι από σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2020 και κάθε Κυριακή μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα τελούνται υποχρεωτικά δύο (2) θείες Λειτουργίες σε κάθε ενοριακό Ναό της Μητρόπολης από τις 07:00 το πρωί μέχρι και τις 10:00π.μ. η πρώτη, και από τις 10:30π.μ έως και τις 11:30π.μ. η δεύτερη. Επίσης, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ λέει ότι «όσοι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα μπορούν να μεταλαμβάνουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μέσα από το κοινό Ποτήριον της ζωής, όπως αιώνες τώρα έχει ορίσει η παράδοση της Ορδοδόξου Εκκλησίας μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση μέτρων: Έτσι θα μπουν τα τραπέζια σε εστιατόρια και καφέ