Σε «σταθερή κατάσταση» και με «υψηλό ηθικό» συνεχίζει να βρίσκεται για τρίτη ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας της χώρας, Έντουαρντ Άργκαρ.

Σύμφωνα με πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ η νοσηλεία του Τζόνσον συνεχίζεται «προκειμένου να είναι υπό στενή παρακολούθηση».

Απαντώντας, δε, στις ανησυχίες περί κενού εξουσίας και προβλημάτων για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σχετικά με τη συνέχιση ή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι η απόφαση δεν θα ληφθεί τη Δευτέρα όπως ήταν προγραμματισμένο.

Νωρίτερα οι Times  είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι ο υψηλός πυρετός του Βρετανού πρωθυπουργού έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Την ίδια ώρα σε πολύ δύσκολη συναισθηματικά κατάσταση φέρεται να είναι η έγκυος σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς.

Δημοσίευμα του Telegraph περιγράφει ότι κατέρρευσε όταν ενημερώθηκε την Κυριακή για την απόφαση των γιατρών να μεταφερθεί σε ΜΕΘ ο Τζόνσον.

Φίλος της Σίμοντς είπε επίσης στην βρετανική εφημερίδα ότι η 32χρονη ήταν «απελπισμένη» και «έκλαιγε» σε τηλέφωνημα που είχαν καθώς ήταν «πολύ αναστατωμένη και προβληματισμένη για την κατάσταση της υγείας του».

Η 32χρονη σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού φέρεται να βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι του ζευγαριού στο νότιο Λονδίνο έχοντας για παρέα τον σκύλο τους, Ντίλιν.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ορίσει ότι η Κάρι Σίμοντς θα είναι αυτή που θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις αν η υγεία του επιδεινωθεί και κριθεί απαραίτητο οι γιατροί να προχωρήσουν σε επόμενες κινήσεις όπως π.χ. η τοποθέτησή του σε αναπνευστήρα.

Για την κατάταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον ενημερώνονται επίσης τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του, η 26χρονη Λάρα Λέτις, ο 24χρονος Μίλο Άρθρουρ, η 22χρονη Κάσια Πίτσες και ο 20χρονος Θιόντορ Απόλλο – ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει και ένα πέμπτο παιδί ηλικίας 11 ετών από τη σχέση του με την κριτικό τέχνης Έλεν Μάκινταϊρ.

Στο πλευρό της Κάρι Σίμοντς βρέθηκε την Τρίτη η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία έστειλε μήνυμα για «πλήρη και ταχεία ανάρρωση» του Βρετανού πρωθυπουργού τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένεια Τζόνσον. Ο Τζόνσον είναι ο 14ος πρωθυπουργός με τον οποίο συνεργάζεται η 93χρονη μονάρχης, η οποία λαμβάνει ενημέρωση για την πορεία της υγείας του από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ντιντιέ Ραούλ: Μεσσίας της χλωροκίνης ή επικίνδυνος Πανοραμίξ;

Από την Μεγάλη Τετάρτη το επίδομα των 800 ευρώ