Μακριά από την 32χρονη μνηστή του, Κάρι Σίμοντς και τα τέσσερα παιδιά του, παλεύει με τον κορωνοϊό ο 55χρονος Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου St Thomas, στο κεντρικό Λονδίνο.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα πως ο Βρετανός πρωθυπουργός «είναι σε σταθερή κατάσταση και σε καλή διάθεση» ενώ «αναπνέει κανονικά και δεν έχει πνευμονία»σε μια χρονική στιγμή που δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο θέτουν το ερώτημα, αν η κυβερνητική μηχανή θα εξακολουθεί να λειτουργεί αποτελεσματικά με τον αντικαταστάτη του Τζόνσον, υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Η έγκυος μνηστή του Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο στο Twitter πως και η ίδια επί μία εβδομάδα έπασχε από ήπια συμπτώματα κορωνοϊού. Τώρα, η Κάρι Σίμοντς, που αναμένεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδί του ζευγαριού στις αρχές καλοκαιριού, αναρρώνει στην κατοικία που διέμενε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, στο νότιο Λονδίνο.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η Κάρι Σίμοντς έχουν να ειδωθούν δύο εβδομάδες. Στις 27 Μαρτίου ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως πάσχει από κορωνοϊό και τέθηκε σε εθελοντική καραντίνα στην Ντάουνινγκ Στριτ για επτά ημέρες. Όμως, την Παρασκευή και αφού εξακολουθούσε να έχει υψηλό πυρετό, ο Τζόνσον δήλωσε πως θα παρατείνει την απομόνωση. Την Κυριακή ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς τα επίμονα συμπτώματα της νόσου δεν υποχωρούσαν ενώ το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε πως η εισαγωγή του ήταν για «καθαρά για προληπτικούς λόγους».

Η ενημέρωση για την πορεία της υγείας του στην Κάρι Σίμοντς και στα παιδιά του

Η Κάρι Σίμοντς και τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του Τζόνσον από τον δεύτερο γάμο του με την δικηγόρο, Μαρίνα Χουίλερ, δεν μπορούν να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο, όμως ενημερώνονται για την πορεία της υγείας του από την Ντάουνινγκ Στριτ και από τους γιατρούς, που φροντίζουν τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Τα παιδιά του Τζόνσον είναι η 26χρονη Λάρα Λέτις, ο 24χρονος Μίλο Άρθρουρ, η 22χρονη Κάσια Πίτσες και ο 20χρονος Θίοντορ Απόλο. Όμως, ο ευτραφής Τζόνσον έχει και μια εκτός γάμου 11χρονη κόρη, την Στέφανι, την οποία απέκτησε από την εξωσυζυγική του σχέση με την σύμβουλο Τέχνης Έλεν Μακιντάιρενώ ο βρετανικός Τύπος επιμένει πως υπάρχουν φήμες και για την ύπαρξη δεύτερου εκτός γάμου τέκνου του πρωθυπουργού.

Πάντως, η δεύτερη σύζυγος του Τζόνσον, Μαρίνα Χουίλερ, με την οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός χώρισε τον Φεβρουάριο, δεν θα ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας του, εκτός, αν το ζητήσει ο ίδιος. Ο χωρισμός του ζευγαριού δημιούργησε ένταση στις σχέσεις του Τζόνσον με τα τέσσερα παιδιά του καθώς αυτά θεωρούσαν πως ο πατέρας τους χώρισε την μητέρα τους για μια άλλη γυναίκα, τη νεαρή Κάρι Σίμοντς. Έτσι, όταν τον Φεβρουάριο ζήτησε να τους μιλήσει για τον επικείμενο αρραβώνα του με την Σίμοντς και για την εγκυμοσύνη της, στην πρόσκλησή του δεν ανταποκρίθηκαν και τα τέσσερα παιδιά του.

Ευχές για «πλήρη και ταχεία» ανάρρωση από την βασίλισσα και Βρετανούς πολιτικούς

Ο Ντόμινικ Ράαμπ στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό τόνισε πως ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει σε καλή διάθεση και πρόσθεσε: «Δεν είναι απλά ο πρωθυπουργός, δεν είναι μόνο ο επικεφαλής, είναι ένας συνάδελφος και ένας φίλος. Έτσι, όλες οι σκέψεις και οι προσευχές μας αυτή την στιγμή είναι για τον πρωθυπουργό, την Κάρι Σίμοντς και ολόκληρη την οικογένειά του». Ο Ράαμπ ανέφερε, επίσης, πως ο Τζόνσον είναι «αγωνιστής» και «σύντομα θα επιστρέψει για να μας βγάλει από αυτή την κρίση».

Η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μήνυμα για «πλήρη και ταχεία ανάρρωση» του Βρετανού πρωθυπουργού στη μνηστή του και στην οικογένεια Τζόνσον. Ο Τζόνσον είναι ο 14ος πρωθυπουργός με τον οποίο συνεργάζεται η 93χρονη μονάρχης, η οποία λαμβάνει ενημέρωση για την πορεία της υγείας του από την Ντάουνινγκ Στριτ. Επίσης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχήθηκε μέσω Twitter ταχεία ανάρρωση στον Βρετανό πρωθυπουργό αλλά και πολιτικοί, όπως η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, ο νέος ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ καθώς και πολλοί βουλευτές.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μπόρις Τζόνσον αναπνέει «χωρίς υποστήριξη και δεν έχει πνευμονία» λέει η Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε περαστικά στον Μπόρις Τζόνσον μέσω twitter

O κορωνοϊος «διορίζει» πρωθυπουργό τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ στη Βρετανία