Έστω και προσωρινά, μέχρι να αναρρώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον από τον κορωνοιό, ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ θα έχει τα ηνία της χώρας.

O 46χρονος Ράαμπ εξελέγη στο κοινοβούλιο το 2010 με τους επικριτές του να του προσάπτουν ότι δεν έχει την απαιτούμενη πείρα για να κυβερνήσει τη Βρετανία.

Καθημερινά τρώει σάντουιτς με κοτόπουλο και μπέικον, φρουτοσαλάτα και χυμό για μεσημεριανό.

Σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε αλλά και το μποξ είναι ένα τα αγαπημένα του αθλήματα.

Ο Ράαμπ προσέχει πολύ τις κινήσεις του στον πολιτικό στίβο όπως και την διατροφή του. Σπούδασε Νομική στην Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ και στη συνέχεια εργάστηκε για τη νομική εταιρία «Linklaters».

Προτού γίνει μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, εργάστηκε επίσης στο υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας.

Για ένα φεγγάρι, διετέλεσε υπουργός Στέγασης σε έναν πολύκροτο διορισμό ύστερα από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών Γκρένφελ, όπου έχασαν τη ζωή τους 71 άτομα.

O πατέρας του, εβραικής καταγωγής γεννήθηκε στην Τσεχία και το 1938 βρήκε καταφύγιο στη Βρετανία ως πρόσφυγας από τους Ναζιστές.

Ο Ράαμπ έχασε τον πατέρα του από καρκίνο σε ηλικία 12 ετών . Λίγους μήνες αργότερα, η μητέρα του έβαλε τέλος στη ζωή της. Η άθληση, όπως ο ίδιος έχει πει, ήταν το φάρμακο για την απώλεια των γονιών του.

Ο Συντηρητικός πολιτικός είναι παντρεμένος με την Έρικα, Βραζιλιάνα διευθύντρια μάρκετινγκ που εργάζεται για τη Google. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά. Το σπίτι τους έχει θέα τον Τάμεση. Εκεί καταγράφει τις σκέψεις του.Έχει συγγράψει ,μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους,αρκετά βιβλία.

Το πρώτο του βιβλίο που εκδόθηκε το 2009, επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρούσματα κορωνοϊού: Στους 81 οι νεκροί – Πέθαναν 42χρονος και 84χρονη

Να λήξει τώρα η σχολική χρονιά προτείνει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

Κάμερα σε ΜΕΘ βρετανικού νοσοκομείου καταγράφει την «πρώτη γραμμή» της μάχης με τον κορωνοϊό