«Θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να κατανοήσουμε το ποσοστό μεταδοτικότητας και λοιμογόνου δράσης της νέας παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότιο Αφρική και ονομάστηκε B.1.1.529», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κρίστιαν Λίντμάιερ κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Γενεύη.

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, εμπειρογνώμονες του Οργανισμού, που είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των εξελίξεων σχετικά με τον κορωνοιό  Covid, θα αποφανθούν για το εάν η νέα παραλλαγή θα πρέπει να ταξινομηθεί ως «ανησυχητική» ή «προς παρακολούθηση».

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τάσσεται, μεταξύ άλλων, κατά της απόφασης της Ε.Ε. να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού στη Γενεύη. «Αυτήν την στιγμή, δεν συνιστάται η επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων. Ο ΠΟΥ συνιστά στις χώρες να συνεχίσουν να εφαρμόζουν επιστημονική προσέγγιση που βασίζεται στην αποτίμηση των κινδύνων κατά την εφαρμογή ταξιδιωτικών περιοριστικών μέτρων».

Θυμίζεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος έχει συγκαλέσει σύσκεψη ειδικών σήμερα για να αποτιμηθεί αν η παραλλαγή συνιστά παραλλαγή ενδιαφέροντος ή παραλλαγή ανησυχίας, θα εκδώσει περαιτέρω οδηγίες για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 

Διαβάστε σήμερα:

«Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε από τώρα», λέει ο Βασιλακόπουλος για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Η μετάλλαξη στη νότια Αφρική μάς ανησυχεί πολύ, λέει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»

Ουρές έξω από την κινητή μονάδα εμβολιασμού στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης